logo

155 mm artillerigranater på vej til Ukraine

155 mm artillerigranater

Missilregnen over Ukraine er stilnet af. Tyskland sender artillerigranater til Ukraine. Analyse af terrorangrebet i Moskva.

Opdatering for uge 20, Den 27.04.2024. Skrevet af Kenneth Rasmussen

Som lovet igår i opdateringen, kommer jeg hermed de andre nyheder der er tilgået i løbet af ugen, samt en analyse af terrorangrebet i Moskva. 

Først lidt nyheder fra militæret.

Det ser ud til, at missilregnen over Ukraine er stilnet af. I nat er der “kun” angrebet med 13 droner. Desværre ser det ud til, at russerne har fokus på at erobre Kharkiv og den region. Den region modtager rigtig mange missiler og droner for tiden, og det flugter med ruslands ønske om at skabe en bufferzone, så Ukraine ikke kan true raffinaderierne i rusland. Men der er ingen grund til at tro, at rusland holder sig til det. De vil tage hvad de kan, og er det hele Ukraine, så er det hele Ukraine. Området bliver også bombarderet med artilleri. 

Tyskland leverer 18.000 155mm artillerigranater til Ukraine med det samme. Samt en større mængde forskelligt udstyr. Se en oversigt på Defence of Ukraines X konto.  Det er fra egne lagre, så de skal bare på et tog og over grænsen.

Rusland har de sidste 24 timer koncentreret deres angreb på fronten vest for Donetsk, hvor Ukraine har afvist 21 angreb det sidste døgn. Der angribes med både landtropper og fly, i forsøg på at presse de ukrainske styrker ud.

Terrorangrebet i Moskva

Dette afskyelige angreb på ubevæbnede civile i Crocus City Hall blev uden tvivl udført af folk fra Islamisk Stat, hjemhørende i Afghanistan. Det er tosser der mener, at Taleban er for svæklinge. Det burde være ligetil at tildele dem ansvar, men som sædvanligt i rusland er tingene ikke så simple. Vi diskuterede det i meget lang tid i vores “gruppe”, og det svingede frem og tilbage om det var dem eller en falsk flag operation, udført af FSB. Det siger noget om, hvor meget rusland har budt os gennem tiden, at vidende mennesker kynisk med det samme tænker: Der er 50% chance for at det er deres egen sikkerhedstjeneste der har gjort det. Så hvis I har den nagende tanke, er I absolut ikke alene. 

Det nedbrændte Crocus City Hall

Vi kan aldrig være 100% sikre, før arkiverne bliver stormet, og folk begynder at sladre. Men her er min personlige vurdering.

Angrebet blev udført af Islamisk Stat, og var naturligvis ikke forbundet med Vesten eller Ukraine. Havde det været et konstrueret overfald, ville der være bunker af “beviser” i form af pas og penge, billeder af Zelenskiij, propagandamateriale fra Azov-battaljonen og skøre nazi-memorabilia. Samt et par personer der til kamera fortæller, hvordan de er blevet instrueret i og af Ukraine. Nu fangede man nogle tadjikker og mishandlede dem groft, så publikken kan se, at man skam tager deres sikkerhed alvorligt. Om ikke andet ved at hævne sig. Det er heller ikke specielt belejligt for putin. Det er derfor, han desperat forsøger at svinge ansvaret hen på Vesten og Ukraine. Men hvordan kunne en bande bevæbnede udlændinge køre gennem rusland uden at blive opdaget? Hvorfor flygtede de mod Belarus/Ukraine, den mest militariserede del i rusland?

Svaret på det første spørgsmål er, at det gjorde de heller ikke. De ankom til Moskva, og anskaffede sig våben der. Det er det mest indlysende. Det vrimler med våben i rusland lige nu, det er våben soldater tager med hjem, der er souvenirs fra Ukraine osv. Det er nemt for det kriminelle miljø at anskaffe sig våben, og det er selvfølgelig fra det miljø det kommer fra. Ligesom våbnet der blev brugt mod arrangementet i Krudttønden og synagoen, blev leveret af en bande. 

Hvorfor flygtede de så mod Belarus/Ukraine? Det er det der får tankerne hen på at der er ugler i mosen. Hvorfor blev de sammen? Hvorfor havde de ikke et større arsenal med sig i så fald?

Vi ved det ikke. Det er dumhed på kriminelt niveau. Og måske uvidenhed om forholdene. Ville Ukraine eller Belarus have ladet dem komme over grænsen? Absolut ikke. De ville meget lidt venligt og meget bestemt have frabedt sig æren ved et besøg. Og hvordan kunne de bare sådan blive fanget? Det forlyder også nu, at der faktisk var en ildkamp igang, og at en af gerningsmændene blev slået ihjel. Det kan også forklare brutaliteten man ser på videoerne. Det er hævn. Så selvom det er kriminelt inkompetent udført, så mener jeg at det er ægte nok. 

Det er blevet sagt, at politistationen for OMON der skal rykke ud i de situationer ligger 8 minutters kørsel fra gerningsstedet. Men de skal jo lige have opkaldet, det skal verificeres, og så skal mandskabet samles og have våben, der skal lægges en foreløbig plan, tegninger skal fremskaffes osv. Samt at kommandostukturen i russisk politi og militær er umådelig rigid. Man gør INTET på eget initiativ. Der skal komme en ordre oppefra, og det tænker hvert led, indtil der er en der har fået lov til at bestemme, bestemmer det. Så en udrykningstid på en time er ikke helt ved siden af. 

Der ligger faktisk en politistation 50 meter fra centret. Det har som ansvar, at holde ro og orden i Krokus-centret. Og på kanalen “Inside Russia” på youtube, ser man en politibetjent med sin hund inde i centret. Men som den troværdige og meget vidende Youtuber fortæller, så er russisk politi overhovedet ikke gearet og mentalt indstillet til at beskytte befolkningen. De får hvad der svarer til 30 kr i timen, og de er ansat til at beskytte regimet mod befolkningen, og ikke befolkningen. Politiet i rusland er en fare og trussel mod borgerne. De afpresser dem for penge, lige fra trafikpolitiet og deres opfundne overtrædelser af færdselsloven, til store virksomheder, som må betale beskyttelsespenge. Politiet er den største bande indenfor organiseret kriminalitet i rusland. Så de tænker absolut ikke på borgernes ve og vel når kuglerne flyver. De tænker på deres egen røv.

Der har desuden været masser af terrorangreb i rusland gennem tiden. De store siden angrebet på teatret i Moskva i 2002, er bare dem vi kender. Der er desuden rimeligt store indicier for, at det faktisk VAR en falsk flag operation. Hvis nogen vil vide mere om den mistanke, skal jeg med glæde uddybe og henvise. Der er afværget en masse angreb, og mange angreb er udført udenfor Moskva, og det får vi ikke noget at vide om. Det er kke sådan, at terrorgruppen er ukendt. De sprang en selvmordsbombe i luften i Kabul lufthavn under tilbagetrækningen, og det kostede en del amerikanske soldater og en masse civile livet. Rusland har været hadet af muslimer, lige siden de erobrede Kaukasus og Centralasien, hvor indbyggerne der, gjorde modstand tomme for tomme, som det russiske imperium ekspanderede. Krigen i Afghanistan i 80erne, de to tjetjenske krige, den russiske racisme og diskrmination overfor folk fra de områder, samt ruslands involvering og brutalitet i Syrien, er mere end rigeligt til at påkalde sig uønsket opmærksomhed fra en terrororganisaton komplet uden skrupler. 

Men med angrebet opstod et interessant dilemma: Hvem stoler vi mest på? Rusland eller Islamisk Stat?

Så til nogle andre vigtige ting der er sket. 

FN har udarbejdet en rapport om hvordan rusland opfører sig i de besatte områder. Den er meget grundig, tung og gennemdokumenteret. Den beskriver, hvordan rusland forbryder sig mod ALLE de principper og regler for hvordan besættere skal opføre sig i et besat område. De tvangsudskriver folk til militærtjeneste, til “patriotisk uddannelse”, de tvinger folk til at få russisk pas, de fjerner ethvert spor af Ukraine. Fjerner statuer, omdøber gader og stræder, fjerner bøger fra bibliotekerne, tømmer museerne for kunst og kultur. Kort sagt, ALT ukrainsk skal væk. Foruden de arbitrære anholdelser, voldtægter, mord og torturkamre som også er dokumenteret. 

Ukraine the Latest havde et indslag i forgårs, hvor de citerede en meget velunderbygget artikel i Politico. Den beviser, at det ikke er så meget korn fra Ukraine der er de polske bønders hovedpine. Det er russisk korn, som bliver opkøbt massivt, af især Spanien, Italien og Grækenland. Og så kan de polske bønder ikke sælge til dem. Hvad jeg personligt mener om bønder er velkendt af dem der kender mig, og det står endda på min facebook-profil. Det er rigtigt nok, at korn og andre produkter fra Ukraine som var i transit i Polen, siver ud på det polske marked. Det var ikke meningen. Det skulle transporteres gennem EU og sælges ude i verden. 

Polske landmænd der protesterer

Men det er sgu ikke ukrainernes skyld, det er nogle grådige polakkeres skyld. Det er de firmaer, som bønderne skal belejre. Og så skal de rette vreden mod de lande i EU, der importerer store mængder af russisk korn. Rusland har haft en rekord stor høst, og de har derfor dumpet prisen på korn. Det sætter lus i skindpelsen i EU, og gæt hvem der er glad for det. EU må ganske enkelt tage sig sammen, og forbyde import af korn uden for EU. Vi producerer så rigeligt selv af alting. 

Politikerne i rusland kræver nu dødsstraf for terrorisme. Det kan man sådan set godt forstå, når man har været gennem de terrorangreb de har oplevet. Problemet er bare, at begrebet terrorisme dækker meget bredt i rusland. Ukrainske soldater der udøver modstand mod den russiske invasion, bliver konsekvent stemplet som terrorister, og ikke soldater. Så man kunne frygte, at det ville give russiske carte blanche til at henrette enhver, der gør modstand. Og kritiske borgere i rusland der formaster sig til at skrive et opslag på sociale medier, have en ngo, være medlem af et andet trossamfund end den russisk-ortodokse kirke, samt de borgere, der står stille med et stykke hvidt papir i hænderne, bliver betegnet og nogle gange dømt, som ekstremister, terrorister, udenlandske agenter og som opildnere til splittelse og ekstremisme. Men i praksis eksisterer dødsstraffen jo. Folk falder rutinemæssigt ud af vinduer, bliver forgiftet, skudt af lejemordere og tævet ihjel af politiet. 

Det var min analyse af terrorangrebet, samt lidt nyheder. Spørg endelig, hvis der er noget I vil vide eller kommentere på. 

Frihed for Ukraine

Frihed for Ukraine arbejder med indsamling og indkøb af materiel, der kan hjælpe ukrainske soldater i deres kamp mod den russiske aggression. Senest har vi anskaffet militære regndragter, militære vinterjakker, handsker og isolerede gummistøvler. 

Indsamlingen er godkendt af Civilstyrelsen:

Giv en donation og hjælp os med at hjælpe! Store som små beløb, modtages med stor glæde! Vi arbejder alle gratis her, så bidragene går direkte til formålene: Oplysning, hjælp til soldater og hjælp til civilsamfundet.

Direkte donationer til kan overføres til konto:
Reg.nr.: 2300 kontonr.: 9036474308 eller via MobilePay: 463694
Du kan også donere via vores webbutik.

Køb og doner militært udstyr via vores webbutik. Frihed for Ukraine sørger for leveringen direkte til soldaterne i Ukraine.

Du kan blive fast donor til Frihed for Ukraines arbejde med 50 kr/måneden eller mere. Tilmeld dig som fast donor i vores webbutik

Bliv medlem! Du kan også støtte os ved at melde dig ind i vores forening

Husk du kan hjælpe helt gratis, ved at dele vores Facebook opslag og give et like. Mange tak til de mange, som gør det! 

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”

Translate »