logo

Kongressen i USA forhandler om støtte til Ukraine

Ukraines forsvarsmininster Rustem Umerov besøgte kongressen i USA / Foto: Rustem Umerov X konto 06.12.2023 

Kongressen i USA forhandler om støtte til Ukraine. Interview med den pensionerede brigadegeneral og nuværende militærhistoriker Michael Hesselholt Clemmesen. 

Dagens opdatering for 06.12.2023. Skrevet af Jens Alstrup

I dag blev det fremlagt for Kongressen i USA, at yde en meget stor støtte Ukraine det kommende år. Der var forslag om, at støtten skulle være for 3 år, men det blev til et år. 

Præsidentvalget spørger forude. Det er på ingen måde sikkert, at forslaget bliver vedtaget. Der er håb om det, men trækker forhandlingerne ud, så bliver det usikkert. Ukraine har i den grad brug for al den støtte de kan få, så det er meget kritisk.

Der er hårde kampe i og ved Avdiivka. Der tales åbent om, at Ukraine kan risikere at tabe den til russerne, men der kæmpes hårdt og russerne lider meget store tab.

Taber Ukraine Avdiivka, så taber de ikke krigen og Rusland vinder den heller ikke, men det vil være en stor prestige gevinst for Putin op til præsidentvalget i 2024. Valget er afgjort på forhånd, men diktatorer elsker at være populære, og militære sejre er gode for popularitet. 

Bagefter vil vejen til sejr og stabil fred, være voldsomt forlænget, i fald at russerne vinder her. Avdiivka er for Donetsk by, hvad Valby Bakke er for København.

Interview med brigadegeneral Michael Hesselholt Clemmesen

Hør det 26 minutter lange interview med den pensionerede brigadegeneral og nuværende militærhistoriker Michael Hesselholt Clemmesen. Det er interessant og har Clemmesen ret, så går vi meget svære tider i møde. Den Churchill, der kan samle og identificere modstanden med diktatur og undertrykkelse, mangler vi og vi risikerer at tabe vores position i verden. 

Klik her for at høre interviewet på YouTube

Som tilføjelse til interviewet, har general Clemmesen sendt mig følgende:

Det, som jeg manglede at sige. I 2021 led Vesten et massivt nederlag og prestigetab ved det totale nederlag i Afghanistan. Det var fremkaldt af en manglende evne til at analysere problemet, udarbejde en realistisk strategi, der matchede situationen med Talebans støtte fra Pakistan, og derefter helhjertet fastholde denne strategi. Dette på trods af, at det i 2001-02 var startet godt pga. indledningsvis støtte fra den afghanske befolkning. Nu er vi på samme vej, igen efter en god start pga. andre end Vesten selv. Ukrainerne slog overraskende russerne i nord, og Vesten fik tid til sin strategiløse satsning på et mirakel. Putin observerede, hvad der skete for to år siden og disponerede derefter. Som i Afghanistan tror man, at problemet kan løses ved at spinne virkeligheden med hovedet på strudsevis solidt placeret i sandet.

Send en julegave til soldaterne

Vi samler penge ind til julegaver til soldaterne i de enheder, vi har direkte kontakt med. Får vi flere gaver, end vi kender soldater, har vi en aftale med Kharkivs Militærdistrikt om, at de sender ud til endnu flere enheder. 

Du kan støtte os via vores Webshop eller via MobilePay på 463694

I slutningen af ugen, kommer vi også med en ønskeseddel til naturalier, som I kan indlevere i det meste af landet eller sende til os. Jeg kan afsløre allerede nu, at soldaterstøvler, isolerede gummistøvler og varmt undertøj, er helt i top på listen!

Vi pakker mange gaver lige nu. I dag 20 slikposer til soldater på militærhospitalet i Tjerkasy. Vi har også pakket vores kassevogn med varmt tøj og mere er på vej. 

Frihed for Ukraine

Foredrag med Jens Alstrup & Samuel Rachlin
I det nye år, holder Jens foredrag sammen med Samuel Rachlin om krigen i Ukraine. Vi afholder det sammen med Kolo Nordic og vi glæder os til at fortælle.

Risskov Centret, Aarhus den 18. januar 2024. Billetter kan købes via Billetto

Høje Taastrup, 23. januar 2024. Billetter kan købes i vores Webshop 

Donationer og medlemskab af Frihed for Ukraine
Direkte donationer til Frihed for Ukraine kan overføres til konto:

Reg.nr.: 2300 kontonr.: 9036474308 eller via MobilePay: 463694

Indsamlingen er godkendt af Civilstyrelsen:

Du kan også melde dig ind i vores forening

Husk du kan hjælpe helt gratis, ved at dele vores opslag og give et like. Mange tak til de mange, som gør det! Og selvfølgelig også mange, mange tak til de mange, som sender os deres bidrag! Store som små beløb, modtages med stor glæde! Vi arbejder alle gratis her, så bidragene går direkte til formålene: Oplysning, hjælp til soldater og hjælp til civilsamfundet.

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”

Translate »