logo

Mange angreb i Zaporizhzhya-regionen

Zelenskyy besøger fronten ved Robotyne i Zaporizhzhya-regionen / Foto: Zelenskyy X Konto 04.02.2024

En finansiel ressource for Ukraines genopbygning. Mange angreb i Zaporizhzhya-regionen. Canada vil forsyne Ukraine med luft-til-jord-missiler 

Ugens opdatering fra Anton Hlushko, Kiev 04.02.2024

En finansiel ressource for Ukraines genopbygning

Belgien har foreslået G7 en plan for at fjerne blokeringen af Den Russiske Føderations aktiver til fordel for Ukraine, skriver Financial Times. Ifølge avisen har den belgiske regering taget initiativ til at udstede gældsbeviser, som skal skaffe midler til genopbygningen af Ukraine. Russiske aktiver vil blive brugt til at tilbagebetale gælden.

Avisen forklarer, at Ukraines allierede vil kræve, at Rusland tilbagebetaler gælden på de udstedte obligationer. Men hvis Moskva nægter, vil partnerne bruge Ruslands indefrosne aktiver. Dette vil hjælpe med at omgå nogle juridiske forhindringer for konfiskation af russiske midler.

«En zoologisk have» med langtrækkende droner

Ifølge ukrainske analytikere bruges omkring ti typer langdistancedroner til angreb på russiske infrastrukturfaciliteter. I de sidste to uger er der rapporteret om angreb fra ukendte droner på Ruslands brændstof- og energiinfrastruktur: i Ust-Luga (Leningrad-regionen), Volgograd, Belgorod, Bryansk og Kursk-regionerne.

Ugens højeffektive kamparbejde

I ugen fra den 28. januar til den 4. februar 2024 dræbte de ukrainske forsvarsstyrker omkring 6.640 «engangssoldater», 924 stykker militært udstyr og våben blev ødelagt. Ikke kun fjendtligt personel, men også de russiske besætteres materielle og tekniske midler led betydelige tab. De ukrainske forsvarsstyrker ødelagde:

1 bombefly SU-34
3 krydsermissiler,
132 droner,
63 kampvogne,
147 pansrede kampkøretøjer,
234 artillerisystemer,
7 missilaffyringssystemer,
3 luftforsvarssystemer,
1 båd «Ivanovets»,
290 lastbiler og udstyr,
43 specialudstyr.

I løbet af de sidste dage har de ukrainske forsvarsstyrker angrebet russiske olielagre, ammunitionsdepoter og steder med kompakt koncentration af fjendtligt mandskab og udstyr. Objekter i flere besatte bosættelser blev ramt: Berdyansk, Donetsk, Kreminna, Lysytjansk, Makiivka, Sevastopol, Tokmak.

Ugens kampe

I sidste uge angreb fjenden Ukraine mere end 1500 gange – indenrigsministeriet.

Angreb på mere end 570 bosættelser blev registreret. De fleste af dem var i Zaporizhzhya-regionen. Som et resultat af angrebene blev 12 mennesker dræbt og 60 mennesker såret i sidste uge.

Bakhmut operationsområde. Russiske terrorister har nærmet sig Tjasiv Yar med 5-7 kilometer og beskyder byen med artilleri. Den russiske hær har planer om at indtage Tjasiv Yar og nå Donetsk-regionens administrative grænser. Russiske besættere beskød også en række andre bosættelser i Bakhmut- og Pokrovsk-distrikterne i løbet af ugen: Hostre, Kurakhove, Pokrovsk, Pivnitjne, Razdolivka, Nykyforivka, Vasyukivka, Serebryanka.

Forbes rapporterer, at Rusland rejser tropper til en yderligere offensiv mod Kupyansk. Målet for de russiske terrorister er at besætte en del af Kharkiv-regionen inden udgangen af februar 2024. Til dette formål har Rusland også overført 500 kampvogne, 600 kampkøretøjer, hundredvis af artillerienheder og op til 40 tusinde soldater til denne retning. Ukraines forsvarsstyrker, på trods af manglen på granater, styrker og lagerfører FPV-droner aktivt til denne kamp.

Hårde kampe fortsætter i udkanten af Avdiivka. Russerne kan i øjeblikket ikke få fodfæste i bybanen og starte opslidende gadekampe. I modsætning til Bakhmut ligger Avdiivka på en bakke. Avdiivkas-garnisonen har god artilleristøtte og flere droner end Bakhmut-garnisonen. Russerne reducerede lidt tempoet i offensiven i området for den tidligere Tsarska Okhota-restaurant. I udkanten af Avdiivka fortsætter kampe for hvert hus. Russerne forsøger at omgruppere og rejse nye reserver.

Som forventet holdt vinterkampagnen ikke pause. Hårde kampe fortsætter langs mindst 800 kilometer af frontlinjen.

Hver dag dræber russiske terrorister mellem 6 og 15 civile. Mindre målrettede angreb mod ukrainsk infrastruktur finder sted dagligt. Russiske terrorister opstiller aktivt mindst 8-14 angrebsdroner dagligt, 2-4 Kh-59 luftbaserede krydsermissiler og mindst 5-7 Iskander-M og S-300 / S-400 tunge ballistiske missiler.

Dagens kampe den 4. februar 2024

I løbet af dagen den 4. februar 2024 var der 59 kamphandlinger. Besætterne iværksatte 32 luftangreb og udførte 37 MLRS-angreb på ukrainske troppers og forskellige bosættelsers positioner. Desværre har de russiske terrorangreb resulteret i civile kvæstelser. Boligbygninger og anden civil infrastruktur blev ødelagt og beskadiget.

I Siverskyj- og Slobozhanskyj-retningerne opretholder fjenden en militær tilstedeværelse i grænseområderne, udfører sabotage- og efterretningsaktiviteter, angriber befolkede områder fra Den Russiske Føderations territorium og øger tætheden af miner og eksplosive barrierer langs Ukraines statsgrænse.

Fjenden udførte luftangreb i områderne Mala Vovtja, Ustinivka, Vilkhuvatka, Kolodyazne-bosættelserne i Kharkiv-regionen. Mere end 35 bosættelser, herunder Klyusy, Baranivka, Gremyatj, Bohdanivka, i Tjernihiv-regionen, blev ramt af artilleri- og morterangreb; Volodymyrivka, Stepok, Pokrovka, Grabovske i Sumy-regionen; Vesele, Gatyshtje, Budarky, i Kharkiv-regionen.

Fjenden udførte ikke offensive (overfalds)handlinger i Kupyansk-retningen. Han udførte luftangreb i distrikterne Synkivka, Petropavlivka, Kutjerivka, Ivanivka, Kyslivka, Kotlyarivka, Krokhmalne og Pistjane i Kharkiv-regionen. Omkring 15 bosættelser kom under artilleri- og morterild, herunder Synkivka, Tabaiivka, Ivanivka og Berestivka i Kharkiv-regionen.

I Lyman-retningen afviste vores forsvarere 3 angreb nær Terny, Donetsk-regionen, hvor fjenden forsøgte at bryde igennem forsvaret af vores tropper. Omkring 15 bosættelser blev ramt af artilleri- og morterbeskydninger, blandt dem Bilohorivka i Luhansk-regionen og Yampolivka, Verkhnyokamianske, Spirne i Donetsk-regionen.

I Bakhmut-retningen afviste vores forsvarsstyrker 3 angreb nær Bohdanivka og Klishtjivka, Donetsk-regionen, hvor fjenden uden held forsøgte at forbedre sin taktiske position. Mere end 10 bosættelser kom under artilleri- og morterild, herunder Hryhorivka, Bohdanivka, Klishtjivka, Andriivka og New York i Donetsk-regionen.

I Avdiivka-retningen afviste vores forsvarsstyrker 21 angreb i områderne Novobakhmutivka, Stepove, Avdiivka-bosættelserne og yderligere 10 angreb nær Tonenke, Severne, Pervomaiske, Nevelske i Donetsk-regionen, hvor fjenden med støtte fra luftfarten forsøgte at bryde igennem forsvaret af vores tropper. Mere end 15 bosættelser, herunder Novobakhmutivka, Berdytji, Stepove, Avdiivka, Severne og Nevelske fra Donetsk-regionen, blev ramt af fjendens artilleri- og morterild.

I Mariinka-retningen fortsætter forsvarsstyrkerne med at holde fjenden tilbage nær Heorhiivka og Novomykhailivka, Donetsk-regionen. Her forsøgte besætterne med støtte fra luftfarten uden held at forbedre sin taktiske position fem gange. Krasnohorivka, Kurakhove, Heorhiivka, Peremoha, Novomykhailivka og Katerynivka kom under artilleri- og morterild.

Fjenden udførte ikke offensive (overfalds)handlinger i Shakhtarsk-retningen. Han udførte et luftangreb i Staromaiorske-distriktet i Donetsk-regionen. Omkring 10 bosættelser, herunder Vodyane, Vuhledar, Pretjistivka og Zolota Niva i Donetsk-regionen, blev ramt af artilleri og morterbeskydning.

I Zaporizhzhya-retningen afviste Ukraines forsvarsstyrker 2 angreb nord fra Pryutne og Robotyne i Zaporizhzhya-regionen, hvor fjenden uden held forsøgte at bryde igennem vores troppers forsvar. 30 bosættelser, herunder Poltavka, Tjervone, Tjarivne, Mala Tokmatjka, Robotyne og Kamianske fra Zaporizhzhya-regionen, blev ramt af artilleri- og morterangreb.

I Kherson-retningen opgiver fjenden ikke sin intention om at slå vores enheder ud fra brohovederne på venstre flodbred. I løbet af dagen blev der således lavet 2 mislykkede forsøg på at storme de ukrainske troppers positioner. Byen Kherson og bosættelserne i regionen – Tokarivka, Darivka, Dniprovske – var under fjendens artilleri- og morterild. Fjenden beskød også områder i Tyahinka, Ivanivka og Krynky-bosættelserne i Kherson-regionen fra raketsalvesystemer. I løbet af dagen ramte Ukraines forsvarsstyrker 5 områder, hvor fjendens personel var koncentreret.

Andre nyheder

Det Hvide Hus modsatte sig at yde hjælp til Israel uden ukrainsk støtte. Ifølge Det Hvide Hus’ talsmand, Karin Jean-Pierre, er Washington stærk modstander af disse «kneb, der ikke gør noget for at sikre grænsen, ikke gør noget for at hjælpe Ukraines befolkning» i selvforsvar.

«USA forråder Ukraine,» skriver Forbes. «Mens ukrainske artillerister er nødt til at vælge deres mål, affyrer russerne op til 10.000 granater om dagen.» Det er værd at bemærke, at den ukrainske hær i gennemsnit bruger to tusind granater dagligt. Det betyder, at de russiske terrorister har en femdobbelt ildkraftfordel i artilleriet. I sommeren 2023 var den ukrainske hær på niveau med de russiske besættere med hensyn til ammunitionsforbrug pr. dag. Det skal understreges, at USA i 2022-2023 var den største donor af missilaffyringssystemer og artilleri til Ukraine.

Canada planlægger at forsyne Ukraine med «CRV7» luft-til-jord-missiler til helikoptere, rapporterer CBC. Canada har 83.300 af disse missiler, som blev taget ud af drift i begyndelsen af 2000’erne. Canada har også «CRV7» klyngemissiler på sin balance.

Frihed for Ukraine

Frihed for Ukraine arbejder med indsamling og indkøb af materiel, der kan hjælpe ukrainske soldater i deres kamp mod den russiske aggression. Senest har vi anskaffet militære regndragter, militære vinterjakker, handsker og isolerede gummistøvler.

Du kan støtte os via vores Webshop

Donationer og medlemskab af Frihed for Ukraine
Direkte donationer til Frihed for Ukraine kan overføres til konto:
Reg.nr.: 2300 kontonr.: 9036474308 eller via MobilePay: 463694

Indsamlingen er godkendt af Civilstyrelsen:

Du kan også melde dig ind i vores forening

Husk du kan hjælpe helt gratis, ved at dele vores opslag og give et like. Mange tak til de mange, som gør det! Og selvfølgelig også mange, mange tak til de mange, som sender os deres bidrag! Store som små beløb, modtages med stor glæde! Vi arbejder alle gratis her, så bidragene går direkte til formålene: Oplysning, hjælp til soldater og hjælp til civilsamfundet.

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”

Translate »