logo

Ny øverstkommanderende for ukraines væbnede styrker 

Ny øverstkommanderende Generaloberst Oleksandr Syrskyj / Foto: Zelenskyy X konto 10.02.2024

Styrker for ubemandede systemer oprettet i Ukraine. Præsident Zelenskyjs risikable skakspil. Høj kampintensitet og et hektisk angreb på Avdiivka.

Ugens opdatering fra Anton Hlushko, Kiev 11.02.2024

Præsident Zelenskyjs risikable skakspil

Uventet for den ukrainske offentlighed udskiftede præsident Volodymyr Zelenskyj hele den militære ledelse i Ukraine. Ukraines præsident afskedigede den øverstkommanderende for de væbnede styrker, general Valeriy Zaluzhnyj. Den næste dag tildelte han ham Ordenen af Ukraines Helt. Kyrylo Budanov, en 37-årig generalløjtnant og chef for den ukrainske efterretningstjeneste, blev også en af Ukraines helte.

En række ledende og erfarne ukrainske generaler blev også afskediget. For eksempel generalløjtnant Serhiy Nayev, som blev afskediget uden advarsel. Serhiy Nayev var ophavsmand til projektet for opførelsen af forsvarslinjer i Donbas i 2014-2017. Han var chef for de fælles styrker i Ukraines væbnede styrker. Han var også ansvarlig for opførelsen af forsvarslinjer i den nordlige operationelle zone (inklusive Kyiv). 

Den nye øverstkommanderende for de væbnede styrker er generaloberst Oleksandr Syrskyj, tidligere kommandør for Ukraines landstyrker, en erfaren kampgeneral, ophavsmand til operationerne for at befri Kyiv- og Kharkiv-regionerne i 2022 og ansvarlig for forsvaret af Bakhmut i 2023. Den amerikanske general Ben Hodges sagde, at den nye øverstkommanderende Oleksandr Syrskyj vil være en «ubehagelig overraskelse» for russerne. Generalløjtnant Oleksandr Pavliuk, den nuværende første viceforsvarsminister, blev den nye kommandør for Ukraines landstyrker.

Afgående øverstkommanderende General Valeriy Zaluzhnyj tildeles Ordenen af Ukraines Helt / Foto:Zelenskyy X konto 08.02.2024

Præsident Zelenskyjs personlige rating fortsætter med at falde markant. Ifølge de seneste meningsmålinger ligger den på 62%. General Valeriy Zaluzhnyjs rating er 88%. Præsident Zelenskyj er godt klar over alle analyser og meningsmålinger. Præsident Zelenskyj, regent Andriy Yermak og hans hold taber klart til de to mest populære kræfter i Ukraine – hæren og de frivillige. Det kan forklare præsident Zelenskyjs impulsive og risikable beslutninger.

Styrker for ubemandede systemer er blevet oprettet i Ukraine

Oberst Vadym Sukharevskyj, en tidligere kommandør for den 59. separate motoriserede infanteribrigade, er for nylig blevet udnævnt til leder af den nye kampenhed. Vadym Sukharevskyj var den første ukrainske officer, der åbnede ild mod de russiske besættere den 13. april 2014 (i Donbas, Kramatorsk området). Ukraines helt. Tidligere kommandør for den 503. marinebataljon. I 2021-2022 var han stabschef for den 35. marinebrigade.

USA’s senat går med til at holde endelig afstemning om støtte til Ukraine og Israel

Det amerikanske senat behandlede ændringsforslag til lovforslaget om støtte til Ukraine og Israel, hvorefter der blev afholdt en procedureafstemning for at gå videre til endelig behandling i de kommende dage.

En uges kamparbejde: høj kampintensitet og et hektisk angreb på Avdiivka

Russiske terrorister fortsætter deres højintensive offensiv for at afskære forsyningslinjerne til det ukrainske militær i den halvt omringede by Avdiivka. Alene søndag den 11. februar 2024 ødelagde vores forsvarere flere russiske infanterikampkøretøjer, der forsøgte at lave et gennembrud. Kampene fortsætter i Avdiivkas ferieboliger. I håndvåbenkampe er ukrainerne kvalitativt flere end de russiske angribere, mens russerne er betydeligt i undertal.

Den 11. februar 2024 afviste Ukraines forsvarsstyrker 22 angreb i Avdiivka-området, 16 angreb – syd for landsbyen Tonenjke, nær landsbyerne Pervomaiske og Nevelske. Russiske terrorister forsøgte med støtte fra luftfarten at bryde igennem forsvaret, men uden held.

Chefen for sektorens styrker, general Tarnavskyj, meddelte om aftenen, at friske styrker var begyndt at forsvare byen Avdiivka. Avdiivkas garnison og sektorens tropper har akut brug for flere angrebs- og rekognosceringsdroner, samt antipersonelminer og artilleriammunition. Forsinkelsen i leveringen af en kritisk vigtig linje af våben koster hundreder og tusinder af Ukraines forsvarere livet.

I Bakhmut-sektoren samler de russiske terrorister sig i den østlige del af Bohdanivka. De forsøger at rykke frem mod byen Tjasiv Yar (3 km mod sydvest).

Russiske terrorister forsøger at få fodfæste i landsbyen Novomykhailivka. Besætterne har udvidet deres kontrolzone til den sydvestlige del af bosættelsen.

Landsbyen Synkivka, Kupyansk operationsområde. Højintensive kampe fortsætter. Russisk artilleri skyder 24/7.

Russiske terrorister led de mest alvorlige og smertefulde tab i Avdiivka-sektoren (Donetsk-regionen) og i slaget ved landsbyen Krynky (Kherson-regionen). For eksempel i kampen om Avdiivka har russiske tropper mistet 47 enheder udstyr i de sidste par dage, og Ukraines forsvarsstyrker – 4 enheder. I kampen om Krynyk mistede russerne 16 stykker udstyr, og ukrainerne – 1.

Kampsituationen omkring Avdiivka 11.02.2024

Som forventet holdt vinterkampagnen ikke pause. Hårde kampe fortsætter langs mindst 800 kilometer af frontlinjen.

Andre nyheder

Rusland har rekrutteret omkring 15.000 nepalesiske statsborgere til sin terroristiske besættelseshær. De russiske myndigheder betaler nepaleserne 2.000 dollars om måneden. Dette blev rapporteret af CNN.

De polske «brødre» blokerer igen kontrolposterne ved grænsen. Polakkerne skærer ukrainske lastbiler op med motorsave, spilder korn fra dem ud på vejen og dækker vejen med dæk og jord for at blokere lastbilernes kørsel. De polske landmænds protester har påført Ukraine alvorlige tab, som ifølge de foreløbige tal beløber sig til mere end 1 milliard dollars. Det polske politi er inaktivt.

Frihed for Ukraine

Frihed for Ukraine arbejder med indsamling og indkøb af materiel, der kan hjælpe ukrainske soldater i deres kamp mod den russiske aggression. Senest har vi anskaffet militære regndragter, militære vinterjakker, handsker og isolerede gummistøvler.

Du kan støtte os via vores Webshop

Donationer og medlemskab af Frihed for Ukraine
Direkte donationer til Frihed for Ukraine kan overføres til konto:
Reg.nr.: 2300 kontonr.: 9036474308 eller via MobilePay: 463694

Indsamlingen er godkendt af Civilstyrelsen:

Du kan også melde dig ind i vores forening

Husk du kan hjælpe helt gratis, ved at dele vores opslag og give et like. Mange tak til de mange, som gør det! Og selvfølgelig også mange, mange tak til de mange, som sender os deres bidrag! Store som små beløb, modtages med stor glæde! Vi arbejder alle gratis her, så bidragene går direkte til formålene: Oplysning, hjælp til soldater og hjælp til civilsamfundet.

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”

Translate »