logo

Russiske fremskridt ved Avdiivka og Kreminna

Kampe ved fronten / Foto: Zelenskyy X konto 28.01.2024

Russiske fremskridt ved Avdiivka og Kreminna. Ukrainerne fastholder positioner på den østlige bred af dnipro-floden. Russisk olieraffinaderi ramt af droneangreb.

Dagens opdatering for 29.01.2024. Skrevet af Philip Borggren Levin

1. Dagens kampe
2. Andre nyheder
3. Frihed for Ukraine

1. Dagens kampe

I Luhansk fokuserer russerne i øjeblikket på retningen mod Kupyansk. Selvom de ikke har gjort betydelige fremskridt, er der øget kampaktivitet nær Synkivka og Petropavlivka. Ukrainske kilder angiver, at russerne måske er ved at skifte deres fokus i Østukraine. Rapporter indikerer en stigning i brugen af svævende ammunition, hvilket tyder på en ændring i taktik. Russiske påstande om sydøstlige fremskridt nær Kupyansk er endnu ikke blevet bekræftet.

Vest for Kreminna har russerne desværre avanceret, og optagelser bekræfter deres fremgang i et felt øst for Yampolivka. Kampe fortsætter på forskellige steder.

I nærheden af Bakhmut fortsætter positionskampe uden bekræftede frontændringer. Russiske militærbloggere påstår fremskridt nær Ivanivske og Bohdanivka, selvom der mangler visuel dokumentation.

I Avdiivka har russerne desværre gjort bekræftede fremskridt nord for Stepove og Pervomaiske. Situationen er dynamisk, med rapporter om udvidet kontrol nær restauranten “Tsarska Okhota”. De ukrainske styrker imødegår og understreger de skiftende taktikker, som russiske styrker anvender i Avdiivka-retningen.

Vest og sydvest for Donetsk by fortsætter positionskampe uden bekræftede ændringer. Russerne bruger førstepersons synsdroner i Marynka-retningen.

Langs grænsen mellem Donetsk og Zaporizhzhya fortsætter positionskampe, og russerne sikrer deres bagområder. Ukrainske fremskridt rapporteres vest for Robotyne.

I Kherson-regionen foretager russerne i positionskampe nær Krynky uden bekræftede frontændringer. Den ukrainske flåde sigter mod at forhindre russiske skibe i at angribe og sikre adgang til ukrainske havne i Sortehavet.

2. Andre nyheder

Ukrainerne fastholder deres positioner på den østlige bred af dnipro-floden
Ukraine møder hård modstand fra russiske styrker, mens de forsøger at udvide kontrol over den russiskbesatte østlige bred af floden Dnipro. På trods af betydelige tab forsøger russerne stadig at fordrive de ukrainske enheder. De ukrainske marinesoldater, der har opretholdt brohovedet siden midten af oktober og støttet af droner, prioriterer beskyttelse af Kherson. New York Times beskrev situationen som en “selvmordsmission” for de ukrainske styrker, der holder fremrykkede positioner, isoleret og udsat for russisk bombardement. Rapporter indikerer, at russiske tropper nægter at angribe på grund af store tab. Moskvas forsøg på at eliminere brohovedet er bremset op, som det fremgår af omlægningen af ​​den 17. tankregiment til at bjærge beskadigede kampkøretøjer, hvilket indikerer intensiteten af russiske tab i området omkring Krynky. Ukrainske droner og artilleri har gjort bevægelse farlig for russiske styrker.

Russisk olieraffinaderi ramt af droneangreb
Et droneangreb ramte Slavneft-Yanos olieforarbejdningsanlægget i Yaroslavl, 260 kilometer nordøst for Moskva, hvilket markerer endnu et angreb i en række nylige angreb på russiske olieanlæg. Mens Ukraine ikke officielt har påtaget sig ansvaret, blev angrebet rettet mod en hydrocracking-enhed omkring kl. 7. Ifølge guvernøren for Yaroslavl-regionen i Rusland, Mikhail Evraev, forhindrede anlæggets elektroniske krigsførelsessystem succesfuldt droneangrebet. Der blev ikke rapporteret om skader, og området er afspærret. Olieforarbejdningsanlægget, blandt Ruslands ti største olieselskaber, ligger cirka 800 kilometer fra den ukrainske grænse. Dette følger en tendens med ukrainske angreb på vitale russiske økonomiske og militære anlæg, med et lignende angreb rapporteret den 25. januar i Tuapse. Der forventes fortsatte udviklinger i denne dynamiske situation.

3. Frihed for Ukraine

Frihed for Ukraine arbejder med indsamling og indkøb af materiel, der kan hjælpe ukrainske soldater i deres kamp mod den russiske aggression. Senest har vi anskaffet militære regndragter, militære vinterjakker, handsker og isolerede gummistøvler.

Du kan støtte os via vores Webshop

Donationer og medlemskab af Frihed for Ukraine
Direkte donationer til Frihed for Ukraine kan overføres til konto:
Reg.nr.: 2300 kontonr.: 9036474308 eller via MobilePay: 463694

Indsamlingen er godkendt af Civilstyrelsen:

Du kan også melde dig ind i vores forening

Husk du kan hjælpe helt gratis, ved at dele vores opslag og give et like. Mange tak til de mange, som gør det! Og selvfølgelig også mange, mange tak til de mange, som sender os deres bidrag! Store som små beløb, modtages med stor glæde! Vi arbejder alle gratis her, så bidragene går direkte til formålene: Oplysning, hjælp til soldater og hjælp til civilsamfundet.

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”

Translate »