logo

Send en julegave til fronten

I samarbejde med 6 andre foreninger, organiserer vi levering ud til de soldater, som vi har kontakt med ved fronten. Det er mange, mindst 6.000 i alt, og vi i Frihed for Ukraine alene, har kontakt til omkring 4.000 og to militærhospitaler. Giver I os endnu flere julegaver, så har vi en aftale med en hjælpeorganisation tilknyttet militærdistriktet i Kharkiv, og via dem, rækker vi ud til langt over 100.000 ukrainske soldater. Med andre ord, vi kan ikke få for mange julegaver fra jer! Vi håber virkeligt, at det bliver til tusinder af julegaver!

Lige nu er det vådt og koldt, og kampene raser dagligt. Mange kammerater omkommer og lige meget hjælper det, at russerne har større tab, hvis man lige har mistet en god ven. Derfor er julegaverne så vigtige. De vinder ikke krigen for Ukraine, men de tænder et lys, fordi soldaterne kan se, at nogen langt fra deres mudderhul eller forlægning, har tænkt på dem! Det hjælper også med til at aktivere frivillige her i Danmark!

Foreningerne er:

Frihed for Ukraine

Kolo Nordic

https://www.facebook.com/kolonordic

Wool Express

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086557938487

Slava Ukraini Denmark

https://www.facebook.com/slavaukrainidenmark

Keep helping Ukraine

https://www.facebook.com/groups/529428645910126

Rotary Skive

De kører sammen med os

Sydhavsøerne hjælper Ukraine

https://www.facebook.com/groups/1193035551433480

De kører sammen med os

KØB EN BESTEMT TING TIL SOLDATERNE

Foreningerne hjælper på hver sin måde. Hos Kolo kan I købe en gavepakke, som er helt standard og en, som jeg ved soldaterne er meget glade for. Vi i Frihed for Ukraine, har fået en ønskeliste fra ”vores” soldater, og vi er i færd med at tømme vores pengebeholdning totalt, for at få varer i butikken. Vores balaclava har vi kun i 21 eksemplarer, for det var, hvad grossisten havde på lager. Taktiske handsker har vi købt 54 eksemplarer af, og Wool Express donerede de 11 af dem. De 43 resterende par, har vi sat til salg. Der kommer også snart camouflagedragter på, købt i Ukraine og meget mere. Men husk, at når du køber et par militærhandsker hos os, så er der fysisk et par af dem i den anden ende af systemet. Det er ikke, som når man køber en ”ged”, at beløbet bare når ned i den store sorte gryde. Derfor kan det også ske, at der er udsolgt, men så er mere på vej.

https://frihedforukraine.dk/butik/

LAD OS KØBE NOGET FOR DIG

Vi har også ”generiske” pakker til soldaterne. Der er tale om godteposer eller ting, som vi vælger i takt med at vi har pengene. Vi vælger svarende til beløbet, så antallet af pakker passer og det antal du køber, er det antal hilsener til soldaterne, som får dit navn på som afsender. Netop til de sårede soldater, vælger vi at vi bestemmer og senere, uafhængigt af julen, iværksætter vi et særligt program til at hjælpe de sårede soldater.

https://frihedforukraine.dk/butik/

SEND DIN EGEN GAVE

Du kan hos os, også selv købe ind eller selv strikke gaver. Halsedisser, varme sokker, luffer, chokolade, kaffe, halstørklæder osv. er meget populært. Men IKKE stærke farver! Armygrønt eller lyst grå, så det passer til skoven i tøvejr eller i sne. Vores gaver skal nødigt gøre soldaterne til skydeskiver! Det er også strengt forbudt med våben, kød, let fordærvelige varer og alkohol. Cigaretter går heller ikke. Vi tager 50 kroner for at bringe den første af dine gaver ud og 25 kroner for hver af de efterfølgende. Denne variant må I lige vente lidt mere på, men om en uge, er den klar. Vi har indleveringssteder over det meste af landet. I må IKKE pakke gaverne ind! De skal i gaveposer, som vi leverer, så tolderne kan tjekke indholdet.

VORES MEDIEPROJEKT

Vi kører sammen med flere af foreningerne fra Sjælland den 9. december om morgenen og leverer gaverne på forskellige ruter i det store land, og overskydende gaver, gives til Kharkivs militærdistrikt. Det vil I kunne læse om, mens vi er afsted.

Vores ”fortjeneste” på 25-50 kroner pr. gave, går til transport, ophold m.m. for vores chauffører og jeres udsendte (mig, Jens). Ikke som løn, jeg arbejder gratis, men til at dække kørsel, diæter, overnatninger osv. Jeg tager hjem igen den 17. og kører ud en gang til den 19. december, med de gaver som foreningerne må have modtaget i slutspurten. På den rejse, bliver jeg derude over jul og nytår, så jeg kommer til at fejre jul med soldaterne.

Fra jul og nytår, leverer vi dagligt podcasts og artikler om at holde jul under krigen, men også med interviews om hvordan det var at holde jul på landet ud for Randers under Anden Verdenskrig og som frivillig dansker i den amerikanske hær i Vietnam. Der kommer krigsopskrift på konfekt, både den originale og den moderne udgave, og de ukrainske soldater bliver udsat for den. Dog ikke den oprindelige, som er noget nær uspiselig! Jeg sender fra området omkring Kramatorsk og Philip fra Kyiv. Vi arbejder også på at live-streame, så I kan ringe og stille spørgsmål.