logo

Tyskland forhøjer støtten til Ukraine

Ukrainske soldater i ilkamp / Foto: Zelenskyy X konto 28.11.2023

Marginale russiske fremskridt ved Avdiivka. Ukrainske styrker fastholder positioner på den østlige bred af Dnipro-floden. Tyskland forhøjer deres støtte til Ukraine.

Dagens opdatering for 30.11.2023. Skrevet af Philip Borggren Levin

1. Dagens kampe
2. Andre nyheder
3. Frihed for Ukraine

1. Dagens kampe

Russerne udfører i øjeblikket deres hovedindsats i det østlige Ukraine. I Luhansk har de til hensigt at erobre det resterende område og udvide mod vest ind i Kharkiv-regionen og den nordlige del af Donetsk. Nylige operationer langs Kupyansk-Svatove-Kreminna-linjen har resulteret i bekræftede gevinster for de russiske styrker. Ukrainsk modstand er blevet rapporteret, med vellykket tilbageholdelse af russiske angreb nær Synkivka, Petropavlivka, Stelmakhivka, Yampolivka, Terny, Torske, og Serebryanske skovområdet.

I Donetsk er det russiske mål at erobre hele regionen, som hævdes som territoriet for Ruslands proxyer i Donbas. Ukrainske styrker har udført angreb syd for Bakhmut, med rapporteret tilbageholdelse af russiske angreb nær forskellige steder. Bemærkelsesværdige sammenstød inkluderer dem nær Avdiivka, hvor russiske styrker har gjort marginale fremskridt i den industrielle zone. Ukrainske styrker har succesfuldt tilbageholdt russiske angreb i flere retninger, herunder Novobakhmutivka, Berdychi, Avdiivka, Stepove, Opytne, Sieverne, Pervomaiske, Tonenke og flere. Russiske kilder hævder pågående kampe nær Novokalynove og Krasnohorivka.

På den sydlige akse har russerne til hensigt at opretholde frontlinje-positioner og sikre bagområder mod ukrainske angreb. Ukrainske styrker iværksatte ikke angreb i grænseområdet mellem Donetsk og Zaporizhzhya. Dog angreb og rykkede russerne angiveligt frem samme sted. De ukrainske styrker fortsatte offensivoperationer i den vestlige del af Zaporizhzhya, opnåede succes vest for Robotyne mod Kopani. Russerne imødegik disse angreb og tilbageholdt ukrainske angreb nær Verbove og Novopokrovka.

I Kherson fastholder de ukrainske styrker deres positioner på den østlige bred af Dnipro-floden, med rapporterede angreb nær Poyma og Krynky. Russiske bestræbelser på at fordrive de ukrainske styrker fra befæstede positioner på den østlige bred er stadig i gang.

2. Andre nyheder

Vestens støtte til Ukraine fortsætter
Den ukrainske udenrigsminister Dmytro Kuleba udtalte sig i Bruxelles inden mødet i NATO-Ukraine Rådet og gav udtryk for tillid til Vestens politiske vilje til at fortsætte militær støtte til Ukraine, især med hensyn til forsyning af ammunition. Kuleba erkendte logistiske udfordringer ved leveringen af de lovede 1 million artilleriprojektiler, hvor kun 300.000 er modtaget indtil videre. Han understregede behovet for specialiserede eksperter til at håndtere disse tekniske logistikproblemer for at sikre Europas beskyttelse. NATO-Ukraine Rådet på udenrigsministerniveau blev indkaldt i Bruxelles den 29. november.

“Jeg har ingen grund til at tro, at Vesten mangler den politiske vilje til at øge hjælpen til Ukraine. Men der er meget rent teknisk, meget professionelt arbejde, der skal gøres for at opnå resultater på dette område.” – Dmytro Kuleba, Ukraines udenrigsminister

Tyskland forhøjer deres støtte til Ukraine
Den ukrainske modoffensiv går ud over militær strategi – det handler om at befri borgere fra russisk undertrykkelse. Den tyske udenrigsminister Annalena Baerbock understregede dette ved at sige: “Ukraine skal muliggøre, at alle mennesker… kan leve i fred og frihed.” Hun påpegede russiske grusomheder og fokus på at redde liv, ikke kun militære gevinster.

Baerbock gentog Tysklands engagement og annoncerede en stigning på 8 milliarder euro i militær støtte til Ukraine næste år. Under NATO’s udenrigsministermøde i Bruxelles understregede hun, at støtte til Ukraine er afgørende for freden i Europa. Alliancen sigter mod at bekræfte sin ubetingede støtte til Ukraine under det to dage lange møde.

3. Frihed for Ukraine

Vi samler penge ind til julegaver til soldaterne i de enheder, vi har direkte kontakt med. Får vi flere gaver, end vi kender soldater, har vi en aftale med Kharkivs Militærdistrikt om, at de sender ud til endnu flere enheder. Du kan støtte os via vores Webshop

Senest har vi anskaffet militære regndragter, militære vinterjakker og isolerede gummistøvler, som vi sætter til salg, så du kan give det som en gave til soldaterne. 

Foredrag med Jens Alstrup & Samuel Rachlin
I det nye år, holder Jens foredrag sammen med Samuel Rachlin om krigen i Ukraine. Vi afholder det sammen med Kolo Nordic og vi glæder os til at fortælle.

Risskov Centret, Aarhus den 18. januar 2024. Billetter kan købes via Billetto

Høje Taastrup, 23. januar 2024. Billetter kan købes i vores Webshop  

Donationer og medlemskab af Frihed for Ukraine
Direkte donationer til Frihed for Ukraine kan overføres til konto:

Reg.nr.: 2300 kontonr.: 9036474308 eller via MobilePay: 463694

Indsamlingen er godkendt af Civilstyrelsen:

Du kan også melde dig ind i vores forening

Husk du kan hjælpe helt gratis, ved at dele vores opslag og give et like. Mange tak til de mange, som gør det! Og selvfølgelig også mange, mange tak til de mange, som sender os deres bidrag! Store som små beløb, modtages med stor glæde! Vi arbejder alle gratis her, så bidragene går direkte til formålene: Oplysning, hjælp til soldater og hjælp til civilsamfundet.

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”

Translate »