logo

Ukraines væbnede styrker er blandt europas stærkeste

Ukrainske soldater ved Fronten / Foto: Zelenskyy X konto 28.01.2024

Optrapning af kampsituationen på østfronten. Ukraines væbnede styrker er blandt europas stærkeste. Tyske Trinity-droner sendes til Ukraine.

Ugens opdatering fra Anton Hlushko, Kiev 28.01.2024

Optrapning af kampsituationen på østfronten

Russerne har øget antallet af offensive operationer. Især omkring Avdiivka, syd for Bakhmut, samt nær Kreminna, i Svatove området, på grænsen mellem Luhansk- og Kharkiv-regionerne. Mere end 50 militære sammenstød finder sted hver dag. Russerne har flere droner med termiske kameraer end de ukrainske forsvarsstyrker. Russiske terrorister forsøger også at genvinde tabt terræn i Zaporizhzhya-regionen. Dette blev rapporteret af CNN.

Natarbejde for infanteriets angrebsgrupper. Kontinuerlige luftangreb med styrede bomber. Brug af hundredvis af droner med termiske kameraer. Arbejde på at forbedre angrebs- og rekognosceringsdroner. Arbejde døgnet rundt i hundredvis af virksomheder i det militærindustrielle kompleks. Rusland forbereder sig på en konventionel krig i de kommende 3-5 år. Rusland har ingen planer om at afslutte krigen. Planerne for ødelæggelsen af Ukraine og folkedrabet på ukrainerne er stadig på plads.

Global Firepower: vurdering af Europas stærkeste hære

Ukraines væbnede styrker ligger på fjerdepladsen på listen over de stærkeste hære i Europa. De tre bedste hære i Europa er Storbritannien, Italien og Frankrig.

Ugens højeffektive kamparbejde

I ugen fra den 21. januar til den 28. januar 2024 dræbte de ukrainske forsvarsstyrker omkring 6.080 «engangssoldater», 952 stykker militært udstyr og våben blev ødelagt. Ikke kun fjendtligt personel, men også de russiske besætteres materielle og tekniske midler led betydelige tab. De ukrainske forsvarsstyrker ødelagde:

27 krydsermissiler,
105 droner,
99 kampvogne,
205 pansrede kampkøretøjer,
222 artillerisystemer,
4 missilaffyringssystemer,
5 luftforsvarssystemer,
241 lastbiler og udstyr,
44 specialudstyr.

I løbet af de sidste dage har de ukrainske forsvarsstyrker angrebet russiske olielagre, ammunitionsdepoter og steder med kompakt koncentration af fjendtligt mandskab og udstyr. Objekter i flere besatte bosættelser blev ramt: Berdyansk, Donetsk, Ilovaisk, Kreminna, Lysytjansk, Melytopol, Sevastopol, Troitske.

Ugens kampe

Russiske terrorstyrker har øget presset betydeligt på Avdiivka og de omkringliggende landsbyer (Berdytji, Otjeretyne, Stepove). Det lykkedes terroristerne at erobre tre gader i den sydlige del af byen. Russerne forsøger desperat at få fodfæste i Avdiivka. Indtil videre har de fejlet. I Avdiivka-sektoren har russerne op til 40.000 «engangssoldater» og over 400 pansrede køretøjer.

I Kreminna-Svatove retningen har russiske terrorister for nylig indtaget tre små landsbyer: Kotlyarivka, Krokhmalne og Tabaiivka. Terroristerne forsøger at få fodfæste i disse landsbyer og udvikle en offensiv mod Pishtjane. Kampene fortsætter i skoven vest for Synkivka med det formål at flankere Kupyansk yderligere. Hårde kampe finder sted i Serebryanske-skoven. Russiske terroristers angrebsoperationer fortsætter nær Bilohorivka (nær Popasna-vandforsyningen) og Stelmakhivka. Russerne gennemførte luftangreb på Karmazynivka, Nevske og Bilohorivka. Under angrebene skåner de russiske terrorister ikke deres eget udstyr og deres egne «engangssoldater» og bruger aktivt kamikaze-droner. Ukrainerne er i aktivt forsvar langs hele den østlige frontlinje fra Kupyansk til Vuhledar.

De ukrainske forsvarsstyrker gennemførte en række vellykkede modoffensiver nær landsbyen Verbove, Zaporizhzhya-regionen, og nær landsbyerne Ivanivske, Klitjiivka, Andriivka, i Bakhmut-retningen. Der arbejdes på at etablere en echeloneret (opstille troppestyrker trinvis forskudt bag hinanden) ukrainske forsvarslinje på flere niveauer, der er over 1.000 kilometer lang. Ukraine arbejder på masseproduktion af elektroniske krigsførelsessystemer til neutralisering af russiske og nordkoreanske ballistiske missiler, krydsermissiler og angrebsdroner.

Russerne forsøger uden held at ødelægge det ukrainske fodfæste i landsbyen Krynky, Kherson-regionen, på venstre bred af Dnipro-floden. Ukrainske droner og artilleri arbejder højeffektivt. Men ukrainerne oplever en mangel på artilleriammunition. For ét skud, som ukrainerne affyrer, kan russerne svare igen med seks, otte eller ti skud.

Modbatterikampen fortsætter med en ukrainsk fordel kun på grund af den teknologiske ydeevne af artilleri af NATO-standard, såvel som dedikation, heltemod og høj selvdisciplin hos ukrainske artillerister og droneoperatører.

Ukraine har hårdt brug for artilleriammunition, mellemdistancemissiler, angrebsdroner og kampfly.

Som forventet holdt vinterkampagnen ikke pause. Hårde kampe fortsætter langs mindst 800 kilometer af frontlinjen.

Hver dag dræber russiske terrorister mellem 6 og 15 civile. Mindre målrettede angreb mod ukrainsk infrastruktur finder sted dagligt.

Russiske terrorister opstiller aktivt mindst 8-10 angrebsdroner dagligt, 2-4 Kh-59 luftbaserede krydsermissiler og mindst 5-7 Iskander-M og S-300 / S-400 tunge ballistiske missiler.

Andre nyheder

Den tyske forbundskansler Olaf Scholz har opfordret EU-landene til at øge den militærtekniske bistand til Ukraine betydeligt. «Vi befinder os nu i et meget vigtigt øjeblik,» bemærkede Olaf Scholz.

Kathimerini: Grækenland godkendte overførslen af sovjetiske luftforsvarssystemer til Ukraine. Detaljerne i hjælpepakken på 200 millioner dollars er endnu ikke blevet offentliggjort.

Det tyske firma Quantum Systems starter leveringen af 100 Trinity-droner til Ukraine. Dronerne skal bruges til vurdering af kampskader, kortlægning og rekognoscering. I februar 2024 vil det tyske firma åbne produktionen af reservedele til dronerne i Ukraine.

Quantum-Systems Trinity F90+ Drone / Foto: Wikimedia Commons, Skyskrab

Frihed for Ukraine

Frihed for Ukraine arbejder med indsamling og indkøb af materiel, der kan hjælpe ukrainske soldater i deres kamp mod den russiske aggression. Senest har vi anskaffet militære regndragter, militære vinterjakker, handsker og isolerede gummistøvler.

Du kan støtte os via vores Webshop

Donationer og medlemskab af Frihed for Ukraine
Direkte donationer til Frihed for Ukraine kan overføres til konto:
Reg.nr.: 2300 kontonr.: 9036474308 eller via MobilePay: 463694

Indsamlingen er godkendt af Civilstyrelsen:

Du kan også melde dig ind i vores forening

Husk du kan hjælpe helt gratis, ved at dele vores opslag og give et like. Mange tak til de mange, som gør det! Og selvfølgelig også mange, mange tak til de mange, som sender os deres bidrag! Store som små beløb, modtages med stor glæde! Vi arbejder alle gratis her, så bidragene går direkte til formålene: Oplysning, hjælp til soldater og hjælp til civilsamfundet.

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”

Translate »