logo

Voldsom snestorm i Ukraine

Ukrainsk soldat i snedækket skyttegrav  / Foto: Fra Zelenskyy X konto 28.11.2023

Russiske fremskridt ved Avdiivka. Ukrainske styrker angriber syd for Bakhmut. Voldsom snestorm i Ukraine. Russiske tabstal for november over 900 om dagen. 

Dagens opdatering for 27. november 2023. Skrevet af  Philip Borggren Levin

1. Dagens kampe
2. Andre nyheder
3.  Frihed for Ukraine

1. Dagens kampe

I Luhansk retter russiske styrker sig mod erobringen af hele regionen og strækker sig vestpå ind i det østlige Kharkiv og nordlige Donetsk. Russiske styrker rykker frem langs Kupyansk-Svatove-Kreminna-linjen med bekræftet fremgang sydvest for Pershotravneve. Ukrainske styrker afviste dog med succes russiske angreb på forskellige steder, herunder Synkivka, Ivanivka, Novoselivske og skovområdet Serebryanske.

Samtidig i Donetsk er det russiske mål at erobre hele området, som Ruslands stedfortrædere i Donbas hævder. Ukrainske styrker fortsatte angrebene syd for Bakhmut, hvilket medførte personel- og udstyrsnedskæringer for de russiske styrker. Russiske kilder hævder marginale fremskridt nær Bakhmut, specifikt omkring Klishchiivka og Andriivka, hvor ukrainske styrker med succes afviste angrebene.

Russiske styrker gjorde bekræftede fremskridt nordvest og sydøst for Avdiivka og erobrede det industrielle område nær Yasynuvata-2 jernbanestationen. Selvom russiske militærbloggere hævder strategiske fordele, afviste ukrainske styrker angreb på forskellige steder, herunder Novobakhmutivka, Novokalynove og Pervomaiske. Ukrainske modangreb på Avdiivka-fronten resulterede ikke i påståede eller bekræftede fremskridt.

Vest og sydvest for Donetsk by lancerede russiske styrker mislykkede offensiver nær Marinka og Novomykhailivka ifølge den ukrainske generalstab.

På den sydlige akse fokuserer russiske styrker på at opretholde frontlinje-positioner og sikre bagområder mod ukrainske angreb. Offensive operationer i grænseområdet mellem Donetsk og Zaporizhzhya førte ikke til bekræftede fremskridt. Ukrainske styrker rapporterede succesfuld afvisning af angreb øst for Staromayorske og syd for Zolota Nyva.

I den vestlige del af Zaporizhzhya udførte ukrainske styrker angiveligt offensive operationer, men der blev ikke påstået eller bekræftet fremskridt. Ukrainske modangreb nær Robotyne og Verbove mødte udfordringer, hvor vejrforhold påvirkede tempoet af operationerne. Russiske militærbloggere hævder, at russiske styrker udførte modangreb langs linjen Kopani-Robotyne-Novoprokopivka-Verbove og opnåede taktiske succeser nær Verbove.

På den østlige bred ad Dnipro-floden nær Kherson opretholdt ukrainske styrker positioner på trods af påståede russiske fremskridt nær Krynky. Russiske kilder hævder, at russiske styrker trængte ind i de vestlige udkanter af Krynky.

Russiske kilder hævdede, at et mislykket ukrainsk missilangreb fandt sted mod det besatte Krim. Det russiske forsvarsministerium rapporterede om nedskydningen af ​​to ukrainske S-200-missiler over Azovhavet, der angiveligt sigtede mod Kerch-broen.

2. Andre nyheder

Rusland intensivere invasionen af Ukraine
Den britiske forsvarsminister Grant Shapps har advaret om, at Rusland intensiverer sin invasion af Ukraine, hvilket resulterer i en stigning i de russiske tab. Shapps formidlede denne besked på det sociale medie X og henviste til den seneste efterretning fra det britiske forsvarsministerium. Ifølge britisk efterretning har de seneste seks uger set nogle af de højeste russiske tabstal siden krigens begyndelse, primært som følge af offensiven i byen Avdiivka i Donbas.

Shapps understregede behovet for fortsat støtte til Ukraine og anerkendte den ukrainske hærs tapperhed samt den vestlige bistand, der hidtil har hindret den russiske fremrykning. Han opfordrede til ubetinget støtte til Ukraine i kampen mod den eskalerende russiske aggression. Den ukrainske generalstab rapporterede i november 2023 et gennemsnitligt dagligt russisk tabstal på 931.

Voldsom snestorm i Ukraine
Ukraine mobiliserer over 1.000 redningsfolk og 300 stykker udstyr for at håndtere følgerne af de alvorlige vejrforhold, som rapporteret af premierminister Denys Shmyhal på Telegram. De igangværende indsatsarbejder, der udføres døgnet rundt, har allerede hjulpet over 2.100 personer og fjernet omkring 900 strandede køretøjer. 

Genopretningsforanstaltninger for elforsyningen til over 1.800 bosættelser er i gang. Shmyhal bemærkede aktivering af nødberedskabsstabe i forskellige regioner, herunder Zaporizhzhya, Kyiv, Kirovohrad, Mykolaiv, Odesa, Sumy, Cherkasy, Chernihiv og Kyiv City. Det ugunstige vejr førte til suspension af trafik på 13 veje og efterlod 1.844 bosættelser uden strøm.

3. Frihed for Ukraine

Vi samler penge ind til julegaver til soldaterne i de enheder, vi har direkte kontakt med. Får vi flere gaver, end vi kender soldater, har vi en aftale med Kharkivs Militærdistrikt om, at de sender ud til endnu flere enheder. Du kan støtte os via vores Webshop

Senest har vi anskaffet militære regndragter, militære vinterjakker og isolerede gummistøvler, som vi sætter til salg, så du kan give det som en gave til soldaterne. 

Foredrag med Jens Alstrup & Samuel Rachlin
I det nye år, holder Jens foredrag sammen med Samuel Rachlin om krigen i Ukraine. Vi afholder det sammen med Kolo Nordic og vi glæder os til at fortælle.

Risskov Centret, Aarhus den 18. januar 2024. Billetter kan købes via Billetto

Høje Taastrup, 23. januar 2024. Billetter kan købes i vores Webshop 

Donationer og medlemskab af Frihed for Ukraine
Direkte donationer til Frihed for Ukraine kan overføres til konto:

Reg.nr.: 2300 kontonr.: 9036474308 eller via MobilePay: 463694

Indsamlingen er godkendt af Civilstyrelsen:

Du kan også melde dig ind i vores forening

Husk du kan hjælpe helt gratis, ved at dele vores opslag og give et like. Mange tak til de mange, som gør det! Og selvfølgelig også mange, mange tak til de mange, som sender os deres bidrag! Store som små beløb, modtages med stor glæde! Vi arbejder alle gratis her, så bidragene går direkte til formålene: Oplysning, hjælp til soldater og hjælp til civilsamfundet.

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”

Translate »