logo

En gåtur langs Reitarska-gaden

Kyiv, Reitarska str., 26 maj 2012 / Foto: Creative Commons / Xsandriel

Udstillng om Holocaust. Ukrposhta har åbnet den første automatiske sorteringsterminal i hovedstaden. Det gamle Kyiv.

Dagliglivet i Kyiv søndag 18.02.2024. Skrevet af Anton Hlushko

Erindringskultur i Kyiv 

I hovedstaden vil videoer om forsvarerne af Mariupol blive vist på skærmene i det centrale stormagasin (Khrestjatyk-gade). Hver dag vil skærmene vise en video om fem forsvarere, der gav deres liv under det tapre forsvar af Mariupol. Videoerne vil blive sendt fra kl. 10.00 til 11.00 og fra kl. 20.00 til 21.00. Historierne vil blive opdateret hver uge

Klik her for at se første video (Telegram)

Penge til Forsvaret

Lørdag blev kampagnen «Penge til Forsvaret» traditionen tro afholdt i nærheden af byens administrationsbygning. Lignende protester finder sted hver lørdag. Folkets krav er uændret – at sende flere penge til de væbnede styrker og bruge færre på landskabspleje

Udstillng om Holocaust

En gratis udstilling om de tragiske begivenheder under Holocaust er åbnet i hovedstaden

Udstillingen omfatter værker af to ukrainske kunstnere, Matviy Vaisberg og Oleksandr Zhyvotkov, samt dokumentariske videoarkiver fra Holocaust. 

Udstillingen suppleres af videoen «Krig» af Oleg Sosnov, der er baseret på begivenhederne i det første år af den russiske aggression mod Ukraine. Disse fascinerende optagelser, som blev filmet efter besættelsen af Kyiv-regionen, minder om de begivenheder, der fandt sted for 78 år siden efter befrielsen af koncentrationslejren Auschwitz. 

Adresse: Udstillingscenter for det nationale historie- og mindesmærke «Babyn Yar», 46a, Yuriy Illienko gade 

5 pakker i sekundet eller 400.000 pakker om dagen

«Ukrposhta har åbnet den første automatiske sorteringsterminal i hovedstaden,» siger CEO Ihor Smelyansky. «Inden årets udgang vil der komme 14-16 flere af den slags steder, bl.a. i Dnipro, Kharkiv og Odesa. Den ambitiøse plan er at levere «næste dag» til enhver by i Ukraine. Tidligere blev posten hentet manuelt af ældre arbejdere.

Det gamle Kyiv: en gåtur langs Reitarska-gade

Reitarska-gade er en af de fire ældste gader i Kyiv. Den blev grundlagt tilbage på prins Jaroslav den Vises tid og var en af de fire gader, der førte frem til Lviv-porten, som var en del af befæstningen af den øvre bydel.

Frihed for Ukraine

Frihed for Ukraine arbejder med indsamling og indkøb af materiel, der kan hjælpe ukrainske soldater i deres kamp mod den russiske aggression. Senest har vi anskaffet militære regndragter, militære vinterjakker, handsker og isolerede gummistøvler. 

Indsamlingen er godkendt af Civilstyrelsen:

Giv en donation og hjælp os med at hjælpe! Store som små beløb, modtages med stor glæde! Vi arbejder alle gratis her, så bidragene går direkte til formålene: Oplysning, hjælp til soldater og hjælp til civilsamfundet.

Direkte donationer til kan overføres til konto:
Reg.nr.: 2300 kontonr.: 9036474308 eller via MobilePay: 463694

Køb og doner militært udstyr via vores webbutik. Bl.a. handsker, vinterjakke og regnsæt. Frihed for Ukraine sørger for leveringen direkte til soldaterne i Ukraine. 

Du kan blive fast donor til Frihed for Ukraines arbejde med 50 kr/måneden eller mere. Tilmeld dig som fast donor i vores webbutik

Bliv medlem! Du kan også støtte os ved at melde dig ind i vores forening

Husk du kan hjælpe helt gratis, ved at dele vores Facebook opslag og give et like. Mange tak til de mange, som gør det! 

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”

Translate »