logo

Hjælp på vej fra USA

Ukraines forsvarsminister Rustem Umerov og USAs Lloyd Austin / Foto: Defense of Ukraine X konto 20.03.2024

Russisk forsøg på fremrykning i Luhansk afvist af ukrainske styrker. Rusland udskifter flådechef for sortehavet. Hjælp på vej fra USA.

Dagens opdatering for 19.03.2024. Skrevet af Philip Borggren Levin

1. Dagens kampe
2. Andre nyheder
3. Frihed for Ukraine

1. Dagens kampe

I Luhansk blev russiske forsøg på at rykke frem langs Kupyansk-Svatove-Kreminna-linjen afvist af ukrainske styrker. På samme måde mødte russiske styrker modstand nær Siversk, Rozdolivka og Avdiivka i Donetsk, hvor der fortsat er positionskampe i forskellige retninger.

I Luhansk-regionen sigter russiske styrker mod at overtage kontrol over området og udvide mod vest ind i Kharkiv og Donetsk. På trods af rapporterede fremskridt nær Avdiivka forbliver frontlinjen stabil, dog er flere ukrainske gevinster blevet rapporteret. Den ukrainske observatør Kostyantyn Mashovets fremhæver russiske styrkers udrulning langs to primære akser: Toretsk og Pokrovsk, med fokus på offensive operationer i sidstnævnte.

Donetsk oplever fortsatte positionskampe, især omkring selve Donetsk by, Krasnohorivka og Novomykhailivka. Yderligere mod syd, langs grænsen mellem Donetsk og Zaporizhzhya, fortsætter kampe nær Velyka Novosilka.

I den sydlige akse sigter russiske styrker mod at opretholde frontlinjepositioner og sikre bagområder mod ukrainske modangreb. På trods af marginale fremskridt i den vestlige del af Zaporizhzhya-regionen fortsætter positionskampe omkring Luhivske, Robotyne og Myrne.

Ud over landoperationer intensiverer russerne deres luft-, missil- og dronekampagne, der sigter mod at ramme ukrainsk militær og civil infrastruktur. Missil- og droneangreb rammer forskellige ukrainske regioner, og der rapporteres om en stigning i luftbombning sammenlignet med året før. Ukrainske embedsmænd bemærker en ændring i russiske taktikker, hvor de sigter mod nødpersonale, der reagerer på missilangreb, hvilket indikerer en bekymrende eskalering i konflikten.

2. Andre nyheder

Situationen I sortehavet
Kreml har bekræftet udskiftningen af sin flådechef, admiral Nikolai Yevmenov, efter betydelige tab, som Ruslands Sortehavsflåde har lidt i sammenstød med ukrainske styrker. Alexander Moiseyev, der i øjeblikket leder Ruslands Nordflåde, overtager rollen som fungerende øverstkommanderende.

Moiseyevs udnævnelse blev annonceret ved en ceremoni og afløser Yevmenov, der havde haft stillingen siden maj 2019. Ukrainsk militær efterretning bekræftede Yevmenovs tvungne afgang og henviste til ødelæggelsen af missilpatruljeskibet Sergey Kotov, som blev ramt af ukrainskproducerede MAGURA V5 maritime droner som et af de afgørende begivenheder.

Ukrainske militæraktioner har ført til tabet af næsten en tredjedel af den russiske Sortehavsflådes krigsskibe og betydelig skade på andre. Dette inkluderer forliset af flagskibet Moskva i april 2022, hvilket fik Rusland til at flytte størstedelen af sin flåde fra Sevastopol til Novorossiysk.

Hjælp på vej fra USA
USAs Forsvarsminister Lloyd Austin gentog USA’s forpligtelse over for Ukraine og tilbød assistance, på trods af fastlåst hjælp i Kongressen og forsyningsmangel for Ukraines styrker.

Austin forsikrede på et møde i Tyskland, at Washington forbliver fast besluttet på at hjælpe Ukraine mod Kremls aggression. Han bemærkede nylige meddelelser om $300 millioner i assistance, som tilskrives besparelser i Pentagon.

Selvom republikanerne i Repræsentanternes Hus stadig blokerer for $60 milliarder i hjælp, understregede Austin USA’s beslutsomhed i at forhindre Ukraines sammenbrud.
Præsident Zelensky opfordrede til prompte handling fra Kongressen og fremhævede det presserende behov for beslutninger om hjælp.

General Charles “CQ” Brown anerkendte udfordringerne, som de ukrainske styrker står over for, især forsyningsproblemer i konflikten med Rusland.

Austin afslørede også chokerende tal for russiske tab og finansielle udgifter siden invasionen i 2022 og understregede den pris, Moskvas aggression har haft.

De amerikansk-ledede bestræbelser på at samle international støtte til Ukraine har været stærke, med Washington i spidsen for hjælpeindsatsen siden februar 2022.

3. Frihed for Ukraine

Frihed for Ukraine arbejder med indsamling og indkøb af materiel, der kan hjælpe ukrainske soldater i deres kamp mod den russiske aggression. Senest har vi anskaffet militære regndragter, militære vinterjakker, handsker og isolerede gummistøvler. 

Indsamlingen er godkendt af Civilstyrelsen:

Giv en donation og hjælp os med at hjælpe! Store som små beløb, modtages med stor glæde! Vi arbejder alle gratis her, så bidragene går direkte til formålene: Oplysning, hjælp til soldater og hjælp til civilsamfundet.

Direkte donationer til kan overføres til konto:
Reg.nr.: 2300 kontonr.: 9036474308 eller via MobilePay: 463694
Du kan også donere via vores webbutik.

Køb og doner militært udstyr via vores webbutik. Frihed for Ukraine sørger for leveringen direkte til soldaterne i Ukraine.

Du kan blive fast donor til Frihed for Ukraines arbejde med 50 kr/måneden eller mere. Tilmeld dig som fast donor i vores webbutik

Bliv medlem! Du kan også støtte os ved at melde dig ind i vores forening

Husk du kan hjælpe helt gratis, ved at dele vores Facebook opslag og give et like. Mange tak til de mange, som gør det! 

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”

Translate »