logo

Holder Avdiivka?

Ukrainsk artilleri / Foto: Zelenskyy X konto 12.02.2024

Stillingskampen fortsætter omkring Kupyansk og Kreminna. Trods store tab har de russiske styrker fremskridt ved  Avdiivka. Bliv fast donor og støt Frihed for Ukraines arbejde.

Dagens opdatering for 12.02.2024. Skrevet af Philip Borggren Levin

1. Dagens kampe
2. Andre nyheder
3. Frihed for Ukraine

1. Dagens kampe

I Luhansk sigter russerne mod at erobre resten af regionen og skubbe vestpå ind i den østlige del af Kharkiv-regionen og den nordlige del af Donetsk. Nylige rapporter bekræfter russiske fremskridt langs Kupyansk-Svatove-Kreminna-linjen, hvor optagelser viser marginale fremskridt nordvest for Lyman og øst for Terny. De ukrainske styrker har formået at genvinde nogle taktiske positioner øst for Yampolivka, men stillingskampen fortsætter i forskellige områder omkring Kupyansk og Kreminna.

I Donetsk-regionen indikerer rapporter russiske fremskridt vest for Bakhmut, selvom visuel bekræftelse mangler. Stillingskampen fortsætter nær Bohdanivka, Ivanivske, Klishchiivka og andre områder sydvest for Bakhmut.

De russiske styrker gør også bestræbelser på at avancere i Avdiivka med påstande om krydsninger over jernbanelinjen og fremskridt både i den nordlige og den sydlige del af byen. Men visuel bekræftelse af disse påstande er endnu ikke blevet observeret. Stillingkampen fortsætter i forskellige retninger omkring Avdiivka, med rapporter om ukrainske styrker, der avancerer mod sydvest for Donetsk by.

Den russiske støtteindsats er fokuseret på den sydlige akse, hvor de russiske styrker sigter mod at opretholde frontpositioner og sikre bagområder mod ukrainske angreb. Mens stillingskampen fortsætter i grænseområdet mellem Donetsk og Zaporizhzhya, er der ingen bekræftede ændringer på frontlinjen. De ukrainske styrker har gjort fremskridt i den vestlige del af Zaporizhzhya med rapporter om, at de er avanceret vest for Pyatykhatky nær Kamianske.

I Kherson-regionen har de ukrainske styrker med stor succes forsvaret sig mod russiske angreb nær Krynky på den østlige bred Dnipro-floden.

2. Andre nyheder

Holder Avdiivka?
Russiske styrker har gjort betydelige fremskridt i byen Avdiivka og truer med at indkredse de ukrainske tropper ifølge rapporter fra slagmarken. På trods af ekstreme tab blandt de russiske angribere forsikrer ukrainske militære embedsmænd om, at deres forsvar vil holde stand.

Den hårdeste kamp koncentrerer sig omkring Avdiivkas Coke- og Kemiske fabrik, et afgørende industrielt kompleks med udsigt over en nøglevej. Russisk infanteri, bakket op af luft- og artilleristøtte, er involveret i tæt kamp over byens fabriks- og boligområder.

Pro-russiske kilder hævder, at de ukrainske tropper i Avdiivka næsten er indkredset og står over for mangel på forsyninger og vanskeligheder med at evakuere sårede. Russiske faldskærmsjægere har angiveligt ledt vellykkede angreb og skubbet de ukrainske styrker tilbage over en betydelig front.

Begge sider bekræfter igangværende luftangreb, hvor russiske bombefly retter sig mod strategiske steder i Avdiivka. Ukrainske tropper, støttet af droner, fortsætter med at forsvare deres positioner trods kraftig beskydning.

Selvom situationen forbliver udfordrende, fortæller ukrainske kommandører, at de har situationen under kontrol. Kremls primære mål er at erobre Avdiivka, men de ukrainske styrker er forberedt på at modstå.

De russiske angreb består hovedsageligt af små infanterigrupper efterfulgt af luft- og artilleriangreb. På trods af at de lider meget store tab, fortsætter de med at angribe i et forsøg på at vise succes på fronten.

Videooptagelser fra ukrainske enheder viser effektiviteten af deres forsvar, med talrige russiske tab og ødelagte køretøjer. Ukrainske befæstninger i Avdiivka er blandt de stærkeste på fronten og byder på sej modstand mod russiske fremskridt.

Præsident Zelensky har for nylig forfremmet Brig. Gen. Tarnavsky, der leder de ukrainske styrker i Avdiivka-sektoren. De ukrainske tropper har fanget et betydeligt antal russiske fanger og demonstrerer deres modstandskraft over for aggressionen.

Det ukrainske forsvar forbliver standhaftigt og afværger russiske angreb og holder deres position i Avdiivka for nu.

3. Frihed for Ukraine

Frihed for Ukraine arbejder med indsamling og indkøb af materiel, der kan hjælpe ukrainske soldater i deres kamp mod den russiske aggression. Senest har vi anskaffet militære regndragter, militære vinterjakker, handsker og isolerede gummistøvler. 

Indsamlingen er godkendt af Civilstyrelsen:

Giv en donation og hjælp os med at hjælpe! Store som små beløb, modtages med stor glæde! Vi arbejder alle gratis her, så bidragene går direkte til formålene: Oplysning, hjælp til soldater og hjælp til civilsamfundet.

Direkte donationer til kan overføres til konto:
Reg.nr.: 2300 kontonr.: 9036474308 eller via MobilePay: 463694

Køb og doner militært udstyr via vores webbutik. Bl.a. handsker, vinterjakke og regnsæt. Frihed for Ukraine sørger for leveringen direkte til soldaterne i Ukraine. 

Du kan blive fast donor til Frihed for Ukraines arbejde med 50 kr/måneden eller mere. Tilmeld dig som fast donor i vores webbutik

Bliv medlem! Du kan også støtte os ved at melde dig ind i vores forening

Husk du kan hjælpe helt gratis, ved at dele vores Facebook opslag og give et like. Mange tak til de mange, som gør det! 

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”

Translate »