logo

Hyldest til teatret i Mariupol

Erindringskultur i Kyiv. Aktion den 16. Marts 2024 til ære for de børn, der blev dræbt af russiske terrorister på Mariupols dramateater den 16. marts 2022.

Bloddonationer i Sankt Nikolaus Kirke. Hyldest til teatret i Mariupol. 8 millioner euro til større reparationer af skole. Pelikanerne er vendt tilbage til Kyiv.

Dagliglivet i Kyiv søndag 17.03.2024. Skrevet af Anton Hlushko

Bloddonationer i Sankt Nikolaus Kirke

For første gang i historien vil der blive afholdt bloddonationer i Sankt Nikolaus Kirke

Donationen er planlagt til den 19. marts 2024 for at hjælpe militære og civile patienter på Kyivs hospitaler. Alle kan deltage og dele deres blod inden murene af den 115 år gamle kirke.

Proceduren vil blive udført af specialister fra Kyivs byens blodcenter. Arrangementet varer fra kl. 11.00 til 13.00. Adressen er 75 Velyka Vasylkivska-gade, det romersk-katolske sogn Sankt Nikolaus i Kyiv (metrostationen «Olympiiska»).

St. Nicholas Roman Catholic Church, Kyiv / Foto: Creative Commons, Konstantin Brizhnichenko

En afbildning af putin blev brændt i Kyiv

Den 15. marts, under en del af fastelavn, blev en afbildning af Putin brændt i Kyiv. Mange af Kyivs indbyggere kom for at se denne begivenhed. Begivenheden fandt sted i Holosiivskyj-distriktet, nær metrostationen VDNG / UNØR (Udstilling af nationale økonomiske resultater). Alle var glade: både børn og voksne.

8 millioner euro til større reparationer af skole

Litauen har finansieret genopbygningen af Borodyanskyj Lyceum No. 1, som blev ødelagt af den russiske hær, – rapporterer i Ukraines ministeriet for infrastruktur. 

700 børn vil studere der, og der er blevet bygget et beskyttelsesrum til 800 mennesker. Tidligere har landet bevilget 14 millioner euro til genopbygning af beboelser og uddannelsesinstitutioner i forskellige regioner.

Moderne møbler, interaktive paneler og computerudstyr blev installeret i klasseværelserne. Der blev også bygget et beskyttelsesrum og en elevator til folk med begrænset mobilitet.

Ved åbningen deltog repræsentanter for det litauiske udenrigsministerium, ambassadører og bygherrer. Skolen hedder nu Lithuanian-Ukrainian Lyceum No. 1.

Pelikanerne er vendt tilbage til deres søer i Kyiv

Nu hilser 16 lyserøde og 4 krøllede fugle på de besøgende ved indgangen til hovedstadens zoologiske have.  Se mere på Kyiv Zoo’s hjemmeside

Pelikaner i Kyiv, Marts 2024 / Foto: Kyiv Zoo

Munkpapegøjer flytter til udendørs levesteder

Når de første varme dage kommer, flytter munkepapegøjerne til solrige udendørs boliger. Alle kan se dem i sommerhuset i Kyivs zoologiske have lige bag siamang-facaden ved den centrale indgang til den zoologiske have.

Hyldest til teatret i Mariupol

Teatre i Kyiv hyldede i dag ofrene for luftangrebet på dramateatret i Mariupol

For præcis to år siden kastede besættelsesmagten to tunge bomber over Mariupols dramateater, hvor mellem 300 og 600 civile, ifølge de tilgængelige data, blev dræbt.

Teatrene i Kyiv har reproduceret inskriptionen «BØRN» foran hovedindgangen til deres bygninger, som det var tilfældet i Mariupol dengang.

Også lørdag kl. 19.00 fandt en velgørenhedsforestilling «Mariupols drama» sted på Franko-teatrets kammerscene.

57 teatre i Ukraine støttede aktionen og satte inskriptionen «BØRN» foran deres hovedindgange og installerede lamper til ære for dem, der blev dræbt i det russiske luftangreb på Mariupols dramateater. Det samme blev gjort foran Ivan Franko Nationale Akademiske Dramateater. Denne handling er en hyldest til mindet om civile i Mariupol, som ikke burde være døde, men som blev ofre for det angribende land.

Frihed for Ukraine

Frihed for Ukraine arbejder med indsamling og indkøb af materiel, der kan hjælpe ukrainske soldater i deres kamp mod den russiske aggression. Senest har vi anskaffet militære regndragter, militære vinterjakker, handsker og isolerede gummistøvler. 

Indsamlingen er godkendt af Civilstyrelsen:

Giv en donation og hjælp os med at hjælpe! Store som små beløb, modtages med stor glæde! Vi arbejder alle gratis her, så bidragene går direkte til formålene: Oplysning, hjælp til soldater og hjælp til civilsamfundet.

Direkte donationer til kan overføres til konto:
Reg.nr.: 2300 kontonr.: 9036474308 eller via MobilePay: 463694
Du kan også donere via vores webbutik.

Køb og doner militært udstyr via vores webbutik. Frihed for Ukraine sørger for leveringen direkte til soldaterne i Ukraine.

Du kan blive fast donor til Frihed for Ukraines arbejde med 50 kr/måneden eller mere. Tilmeld dig som fast donor i vores webbutik

Bliv medlem! Du kan også støtte os ved at melde dig ind i vores forening

Husk du kan hjælpe helt gratis, ved at dele vores Facebook opslag og give et like. Mange tak til de mange, som gør det! 

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”

Translate »