logo

Intensivering af natlig missilterror

Skader på boligkvarter i Kyiv efter russisk missilangreb. 5 mennesker blev sårede ved angrebet  / Foto: Zelenskyy X konto 25.04.2024

Kyivs overrabbiner besøgte de jødiske soldater i Ukraines væbnede styrker. Intensivering af natlig missilterror. Mosaikikoner udstillet i St. Sophia i Kyiv

Dagliglivet i Kyiv søndag 24.03.2024. Skrevet af Anton Hlushko

Intensivering af natlig missilterror

I løbet af de seneste tre dage har russiske terrorister intensiveret natlige missilangreb betydeligt ved hjælp af langtrækkende strategiske fly – Tu-95MS-bombefly, samt Kh-22- og MiG-31K-bombefly. Et stort antal missiler var rettet mod Kyiv og Kyiv-regionen.

I løbet af de sidste tre dage har russerne lanceret to alvorlige angreb mod hovedstaden. Ifølge de officielle tal blev 41 missiler ud af 41 affyret mod Kyiv ødelagt. Vragdelene af de russiske missiler faldt ned i en park, på gaderne og i et skovbælte i udkanten af byen (1,5 kilometer fra min boligblok).

Under det første angreb, den 21. marts, blev 13 af Kyivs indbyggere såret. Ingen blev dræbt. Der blev ikke rapporteret om skader under dagens angreb. Der er stor sandsynlighed for gentagne natlige missilangreb i de kommende dage.

Strømmen er blevet genoprettet i Kyiv-regionen

Strømmen er blevet genoprettet i Kyiv-regionen efter morgenens angreb. Om morgenen beskadigede missilfragmenter elnettet i regionen. 1460 familier blev efterladt uden strøm.

Kyivs overrabbiner besøgte de jødiske soldater i Ukraines væbnede styrker

Kyivs overrabbiner, Rav Yonatan Markovitj, besøgte de jødiske soldater i Ukraines væbnede styrker i morges og læste Megilat Esther (en af de fem Tanakh-ruller, der er inkluderet i Ktuvim – den tredje og sidste del af de jødiske hellige skrifter) og gav dem traditionelle Hamans ører (specielle trekantede kiks). Rav Yonatan Markovitj mindede krigerne om, at alle Ukraines fjender helt sikkert vil blive afsat, og at alle onde planer vil blive knust!

Kyivs overrabbineren besøgte soldaterne fra de ukrainske forsvarsstyrker, Marts 2024

Demonstration for krigsfanger

I dag samledes folk, der bekymrede sig, igen i centrum af hovedstaden til Free Azov-demonstrationen, hvor de krævede, at de tilfangetagne forsvarere blev løsladt.

I dag kom hundene også sammen med deres ejere for at støtte de ukrainske krigsfanger. Nogle af dem havde endda skilte, der opfordrede til løsladelse af forsvarerne.

Mosaikikoner på ammunitionskasser er udstillet i St. Sophia i Kyiv

I sommeren 2022 tog kunstneren de militære containere fra frontlinjen med til Ravenna i Italien og begyndte at arbejde på projektet der. Udstillingen vil blive vist ved Zaborovsky-porten indtil slutningen af april 2024.

Tro og våben. Tro og overvindelse af krig. Temaudstilling i Kyiv.

Farlige missiler 

Vrag af russiske missiler, falder ned i hovedstadens bydele. Det er meget farligt at nærme sig sådanne ting, så det er bedre ikke at risikere det. Giftigt raketbrændstof lækkede fra et  nedskudte missil, der faldt ned i hovedstaden under angrebet. Journalisterne sagde, at det var svært at trække vejret, og redningsfolk bad dem om at bære beskyttelsesmasker og holde sig tilbage, mens de samlede vragdelene, som lå spredt.

Politi og retsmedicinere undersøger vraget af et russisk missil, der blev skudt ned under det seneste angreb på Kyiv, 24. marts 2024

Lyserøde flamingoer i Kyivs zoologiske have kan nu ses på den åbne sø

Den farvestrålende fugleflok blev bragt til sommerområdet i går. De går allerede på stranden og nyder deres foretrukne all-inclusive fuglemenu: hakket kød og fisk, dafniekrebs, troldhassel, malede mælkebøtteblade og salat, mel af korn og vitamin- og mineraltilskud. Nye komfortzoner med grønne områder og strande, samt redepladser er blevet oprettet til fuglene.

Frihed for Ukraine

Frihed for Ukraine arbejder med indsamling og indkøb af materiel, der kan hjælpe ukrainske soldater i deres kamp mod den russiske aggression. Senest har vi anskaffet militære regndragter, militære vinterjakker, handsker og isolerede gummistøvler. 

Indsamlingen er godkendt af Civilstyrelsen:

Giv en donation og hjælp os med at hjælpe! Store som små beløb, modtages med stor glæde! Vi arbejder alle gratis her, så bidragene går direkte til formålene: Oplysning, hjælp til soldater og hjælp til civilsamfundet.

Direkte donationer til kan overføres til konto:
Reg.nr.: 2300 kontonr.: 9036474308 eller via MobilePay: 463694
Du kan også donere via vores webbutik.

Køb og doner militært udstyr via vores webbutik. Frihed for Ukraine sørger for leveringen direkte til soldaterne i Ukraine.

Du kan blive fast donor til Frihed for Ukraines arbejde med 50 kr/måneden eller mere. Tilmeld dig som fast donor i vores webbutik

Bliv medlem! Du kan også støtte os ved at melde dig ind i vores forening

Husk du kan hjælpe helt gratis, ved at dele vores Facebook opslag og give et like. Mange tak til de mange, som gør det! 

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”

Translate »