logo

Kyiv forbereder sig på langsigtet forsvar

Himlen over Kyiv

To år siden befrielsen af Butja. En ny international jernbanerute fra Kyiv til Slovakiet. Boytjuk-kunstakademiet ramt af missil. Den ældste bygning i Podil, Kyiv.

Dagliglivet i Kyiv søndag 31.03.2024. Skrevet af Anton Hlushko

En regnbue i Butja

En vigtig dato for byen og hele Kyiv-regionen: præcis to år siden befrielsen fra den russiske besættelse. I dag lever byen et normalt civiliseret liv.
Men de russiske terroristers forfærdelige forbrydelser vil altid blive husket af byens indbyggere. Tortur, henrettelser af fanger, nedskydning af tilfældige forbipasserende, plyndringer og vilkårlighed: det er “den russiske verdens værdier”, som Butjas indbyggerne har oplevet. 
33 dage med terror, voldtægt, tortur, skyderier på åben gade og plyndringer i byen.509 af Butjas indbyggere blev dræbt, herunder 12 børn.

Regnbue over Butja, 31 marts 2024

En ny international jernbanerute fra Kyiv til Slovakiet

En ny international jernbanerute til Slovakiet vil blive lanceret fra Kyiv. Ruten vil forbinde Ukraines hovedstad med den internationale lufthavn i Kosice. Toget vil køre fra Kyiv til Hanyska Station nær Košice via grænseovergangen Pavlovo-Matovske Vojkovce.

Vilkårlig terror

En lærer på Boytjuk-kunstakademiet i Kyiv, som blev ramt af raketfragmenter mandag den 25. marts 2024, viste, hvordan klasseværelserne så ud efter angrebet. 
Den dag skød Kyivs luftforsvar to ballistiske 3M22 Zircon-missiler ned.
Smadrede vinduer, revner i vægge og lofter og nedfaldet udstyr. Russiske missiler har beskadiget endnu en smuk kunstnerisk institution.

“Almindelig” russisk terror imod Kyivs kunstakademiet. Akademiets lærers billede

Kyiv-regionen forbereder sig på langsigtet forsvar 

10.000 betonpyramider, en anti-tankgrav, et omfattende system af skyttegrave, udgravninger og andre former for beskyttelsesrum i Kyiv-regionen. Den regionale militære administration rapporterede, at tempoet i opførelsen af befæstningerne var stigende. Barrierelinjer – anti-tank-grøfter og andre ikke-eksplosive barrierer – er allerede blevet installeret.

Kyiv-regionen forbereder sig til langvarigt forsvar.

Den ældste bygning i Podil, Kyiv.

Dette er et af de få murstenshuse i Podils civile arkitektur, der overlevede branden i 1811.
Huset blev bygget i 1798. Det blev bygget til den berømte adelsfamilie Vyshnevsky. Ifølge dokumenter var det en sommerresidens. I midten af 1800-tallet blev anden sal bygget, og i 1891 overgik bygningen til familien Netjaiev. 
Nu er det svært at finde den blandt højhusene i Podil, men den er med rette et arkitektonisk monument. 
Adresse: 7 Kontraktova-pladsen.

Den ældste bygning i Podil-distriktet, Kyiv.

Ekkoer fra århundreder: Rosenberg-synagogen

En synagoge i Podil, Kyiv, i neo-maurisk stil. Den blev bygget i 1895 af Mykola Gardenin, og i 1915 blev den ombygget af Valerian Rykov.
Byggeriet af synagogen begyndte i 1894, i første omgang som Hessel Rosenbergs palæ, muligvis for at forenkle tilladelsesprocessen. Efter myndighedernes beslutning fik gudshuset lov til at blive flyttet til købmanden Gabriel-Yakov Hesselivitj Rosenbergs nye palæ, som havde en ny rummelig sal.
En stor synagoge med kor. Bygget i maurisk stil, som var atypisk for Podil-arkitekturen, overlevede den årene i det tidlige Sovjetunionen og blev genoplivet som en religiøs bygning efter Anden Verdenskrig. I 45 år var Podil-synagogen den eneste, der fungerede i Kyiv. Jøder fra hele Ukraine kom her for at bede.
Adresse: 29 Shtjekavytska-gaden.

Rosenberg-synagogen. En synagoge i Podil-distriktet, Kyiv, i neo-maurisk stil.

Frihed for Ukraine

Frihed for Ukraine arbejder med indsamling og indkøb af materiel, der kan hjælpe ukrainske soldater i deres kamp mod den russiske aggression. Senest har vi anskaffet militære regndragter, militære vinterjakker, handsker og isolerede gummistøvler. 

Indsamlingen er godkendt af Civilstyrelsen:

Giv en donation og hjælp os med at hjælpe! Store som små beløb, modtages med stor glæde! Vi arbejder alle gratis her, så bidragene går direkte til formålene: Oplysning, hjælp til soldater og hjælp til civilsamfundet.

Direkte donationer til kan overføres til konto:
Reg.nr.: 2300 kontonr.: 9036474308 eller via MobilePay: 463694
Du kan også donere via vores webbutik.

Køb og doner militært udstyr via vores webbutik. Frihed for Ukraine sørger for leveringen direkte til soldaterne i Ukraine.

Du kan blive fast donor til Frihed for Ukraines arbejde med 50 kr/måneden eller mere. Tilmeld dig som fast donor i vores webbutik

Bliv medlem! Du kan også støtte os ved at melde dig ind i vores forening

Husk du kan hjælpe helt gratis, ved at dele vores Facebook opslag og give et like. Mange tak til de mange, som gør det! 

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”

Translate »