logo

Foredrag: Oplevelser fra rejser i Ukraine

Jens Alstrup fortæller om sine mange rejser til Ukraine, hvor han har mødt høj og lav. Jens er formand for foreningen “Frihed for Ukraine”, som hjælper ukrainske soldater og militærhospitaler med personligt udstyr til soldaterne, og diverse materiel til hospitalerne.

Foredragene er et resultat af mange rejser til Ukraine, hvor Jens har været i stort set alle afkroge af det store land. Her har han mødt civile og soldater. Frontlinjen er ikke et rart sted, men også der har Jens været af og til, når muligheden har budt sig. Ofte har han opholdt sig flere dage med soldaterne i deres forlægninger, og har derfor en meget indgående indsigt i livet ved fronten.

Der har været dramatiske oplevelser med ting som eksploderer tæt på Jens. Mest i byerne, langt fra militære mål. De hårdeste oplevelser har dog været, når soldater græder og søger trøst. Det er en barsk krig i en størrelse, vi ikke har set i Europa siden 1945.

Foredraget kommer også ind på baggrunden for krigen og lidt om Ukraine som land. Det slutter med en kommentar om den aktuelle situation, for Jens er konstant derude, tæt på begivenhederne.

Militærhistorisk Museum, Odense – 6. november kl. 19.00

Seniorhus Odense, Hal 2
Toldbodgade 5
5000 Odense

Billetter kan fås Til 150 DKK hos Bilettto

Allehelgens Kirke, København – 21. november kl. 19.00

Allehelgens Kirke
Ungarnsgade 43
2300 København S

Billetter kan fås Til 200 DKK hos Bilettto

Vejlby-Risskov Centret, Århus – 18. januar kl. 18.30

Ukraines krig er også vores krig! – to år efter Rusland gik i krig mod Ukraine. Jens Alstrup og Samuel Rachlin giver deres bud på, hvad krigen har betydet for de to lande. Og for vores verden…

Margeritsalen
Vejlby Centervej 51
8240 Risskov

Billetter kan fås Til 249 DKK hos Bilettto

Translate »