logo

Penge til de Ukrainske væbnede styrker

Demonstrationen «Penge til de Ukrainske væbnede styrker», Kyiv marts 2024

Genopbygningen af Kyiv-regionen. Demonstration for penge til de Ukrainske væbnede styrker. En poesi-rekord på Sjevtjenkos fødselsdag.

Dagliglivet i Kyiv søndag 10.03.2024. Skrevet af Anton Hlushko

Genopbygningen af Kyiv-regionen

Genopbygningen af Kyiv-regionen er i fuld gang: næsten 17.000 faciliteter er allerede blevet restaureret i regionen. Af disse er der 15.422 boligblokke og private huse, 199 børnehaver og skoler og 112 medicinske faciliteter.

En poesi-rekord blev sat i Kyiv-regionen på Sjevtjenkos fødselsdag

Til ære for årsdagen for Ukraines nationalskjald Taras Sjevtjenkos fødsel besluttede Borodyanka (en by 46 km vest fra Kyiv) at sætte en national rekord for den længste offentlige recitation af Sjevtjenkos poesi.

Maraton-læsningen varede fire timer og blev overværet af 193 deltagere, herunder militærpersonale, embedsmænd, kulturelle og offentlige personer, kreative teams og skolebørn. Scenen var sat op i nærheden af monumentet for Taras Sjevtjenko, som blev beskudt af det russiske militær i foråret 2022.

Penge til de Ukrainske væbnede styrker

Demonstrationen «Penge til de Ukrainske væbnede styrker» blev afholdt i nærheden af Kyivs statsadministration lørdags den 9. marts. Folk krævede, at statens midler blev omdirigeret til militæret og våben.

Krav i forbindelse med protesten: 
1. 20% af hovedstadens budget til forsvaret. 
2. Barrierefri tilgængelighed for helte med skader, mennesker med handicap og ældre. 
3. Udstyr til medicinske faciliteter og rehabiliteringscentre for sårede soldater. 
4. Gennemsigtighed og rapportering om brugen af midler til at hjælpe forsvarsstyrkerne.

Demonstrationen «Penge til de Ukrainske væbnede styrker», Kyiv 9. marts 2024

«Jeg er den eneste på dette billede, der stadig er i live»

Sådan lyder Azovstal-forsvarerens billedtekst til billedet nedenfor.
«Alle de andre er ikke i fangenskab, de er døde. Jeg er den eneste tilbage.»

Mere end 900 Azov-krigere er stadig i fangenskab.

Glem dem ikke. Vi skal kæmper videre. De kæmpede for os.  Vi er nødt til at kæmpe for dem. På alle sprog, på alle platforme, på alle mulige måder.


En kriger og en digter 

Den 5. marts 2024 åbnede Ukraines Nationalmuseum for Litteratur en udstilling med fotografier af krigeren og digteren Maksym «Dali» Kryvtsov, som faldt i krigen.

Samme dag fandt præsentationen af hans seneste bog, «Digte fra smuthullet» sted.

«Han valgte at være en kriger, samtidig med at han bevarede kunstneren i sig. Udstillingen er designet til at introducere begge disse aspekter af Dalis personlighed.

Hans fotografier, ligesom hans poesi, er ikke en bogstavelig illustration af krig, men snarere dens følelse i mennesker og ting omkring ham. Og denne effekt synes at opstå fra den organiske kombination af krigeren og poeten i én og samme person.» 

Udstillingen vil være åben hele foråret 2024.

Frihed for Ukraine

Frihed for Ukraine arbejder med indsamling og indkøb af materiel, der kan hjælpe ukrainske soldater i deres kamp mod den russiske aggression. Senest har vi anskaffet militære regndragter, militære vinterjakker, handsker og isolerede gummistøvler. 

Indsamlingen er godkendt af Civilstyrelsen:

Giv en donation og hjælp os med at hjælpe! Store som små beløb, modtages med stor glæde! Vi arbejder alle gratis her, så bidragene går direkte til formålene: Oplysning, hjælp til soldater og hjælp til civilsamfundet.

Direkte donationer til kan overføres til konto:
Reg.nr.: 2300 kontonr.: 9036474308 eller via MobilePay: 463694

Køb og doner militært udstyr via vores webbutik. Bl.a. handsker, vinterjakke og regnsæt. Frihed for Ukraine sørger for leveringen direkte til soldaterne i Ukraine. 

Du kan blive fast donor til Frihed for Ukraines arbejde med 50 kr/måneden eller mere. Tilmeld dig som fast donor i vores webbutik

Bliv medlem! Du kan også støtte os ved at melde dig ind i vores forening

Husk du kan hjælpe helt gratis, ved at dele vores Facebook opslag og give et like. Mange tak til de mange, som gør det! 

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”

Translate »