logo

Russisk angreb med kemiske våben

Brigadegeneral Oleksandr Tarnavskiy modtager orden efter befrielsen af Kherson i 2022  / Foto: The official photostream of the President of Ukraine

Brigadegeneral Oleksandr Tarnavskiy, Ukraine, oplyser at russerne i dag, den 3. marts 2024, har foretaget et droneangreb med 9 granater med kemisk indhold. 

Ekstra opdatering for 03.03.2024. Skrevet af Jens Alstrup

Brigadegeneral Oleksandr Tarnavskiy, Ukraine, oplyser at russerne i dag, den 3. marts 2024, har foretaget angreb med 9 granater med kemisk indhold fra droner. Altså kemiske våben. Det har jeg fra Ukrainskaja Pravda og TV2 har også historien. UP viser et billede af en lille drone, men i teksten står der ikke noget om typen.

Jeg har også historien fra en konkret soldat, som jeg har mødt, men godt nok ikke fra første hånd, men fra hans arbejdsgiver, som jeg kender rigtig godt. Soldaten var det ene af stederne i Zaporizhzhiaregionen. Flere af hans kammerater skal være omkommet og der var en tydelig lugt af klor og dronerne var små droner ifølge referatet.

Jeg må derfor ud fra, at historien er rigtig. Endnu en krigsforbrydelse, begået af en terrorstat. Men de lærte jo i Syrien, at vores røde linjer er uden betydning. Tak for flotte taler Obama, men resten skal du IKKE have tak for!

Hvad jeg ved og foreløbigt kan udlede af historien:

1: Der er mig bekendt, ingen kemiske våben af en størrelse, som små droner kan transportere. Hvis det passer, er der tale om et nyt våben, udviklet og fremstillet for nyligt, og givetvis specifikt for at sætte det ind mod ukrainerne. Michael Hesselholt Clemmesen, kan du bekræfte at så små kemiske våben (cirka 200 gram), ikke har eksisteret tidligere?

2: De brugte kemiske våben er formentlig så små, at røde linjer vil der næppe være nogen af for vestlige ledere. Det slipper han (Putin) også godt fra endnu en gang, og hvorfor ikke? Han er jo allerede eftersøgt for krigsforbrydelser. Der er intet at tabe for ham her og Vesten er jo bange for at eskalere krigen, selvom Putin gør det hele tiden.

3: Netop i skyttegravene, må dette anses for at være et effektivt og i øvrigt meget billigt våben, også selvom de er så små. Igen, under forudsætning af at beskrivelsen af dronen passer.

4: Hele den ukrainske hær vil nu søge at få gasmasker og endnu et modbydeligt element bringes ind i denne krig.

5: Da Putin ikke har så meget at tabe, og klorgas må vurderes at være en alvorlig trussel selv i små mængder, når de afleveres meget præcist i en skyttegrav, så er det set fra Putins side, et ganske genialt træk, fordi Vesten hidtil har været slatten.

Kan det virkeligt passe, at Tyskland bliver ved med ikke at levere Taurus-missiler til Ukraine? Kunne et absolut minimalt svar på dette ikke være, at Tyskland får dem sendt afsted?

Frihed for Ukraine

Frihed for Ukraine arbejder med indsamling og indkøb af materiel, der kan hjælpe ukrainske soldater i deres kamp mod den russiske aggression. Senest har vi anskaffet militære regndragter, militære vinterjakker, handsker og isolerede gummistøvler. 

Indsamlingen er godkendt af Civilstyrelsen:

Giv en donation og hjælp os med at hjælpe! Store som små beløb, modtages med stor glæde! Vi arbejder alle gratis her, så bidragene går direkte til formålene: Oplysning, hjælp til soldater og hjælp til civilsamfundet.

Direkte donationer til kan overføres til konto:
Reg.nr.: 2300 kontonr.: 9036474308 eller via MobilePay: 463694

Køb og doner militært udstyr via vores webbutik. Bl.a. handsker, vinterjakke og regnsæt. Frihed for Ukraine sørger for leveringen direkte til soldaterne i Ukraine. 

Du kan blive fast donor til Frihed for Ukraines arbejde med 50 kr/måneden eller mere. Tilmeld dig som fast donor i vores webbutik

Bliv medlem! Du kan også støtte os ved at melde dig ind i vores forening

Husk du kan hjælpe helt gratis, ved at dele vores Facebook opslag og give et like. Mange tak til de mange, som gør det! 

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”

Translate »