logo

Russiske krigsforbrydelser

Rusland har begået utallige krigsforbrydelser i Ukraine. Mord, voldtægt, tortur af krigsfanger, internering og turtur af civile, bombning af dæmninger, skoler, hospitaler, beboelsesejendomme, kritisk civil infrastruktur, osv. 

Mere end 10.000 civile er blevet dræbt og mere end 15.000 er blevet såret i Ukraine, siden Rusland invaderede landet i februar 2022. Blandt de dræbte er næsten 500 børn.

Tortur og seksuel vold benyttes i høj grad af de Russiske styrker i Ukraine. 

Mere end 6.000.000 Ukrainere er flygtet fra landet og krigen siden februar 2022. Næsten 90% er kvinder og børn. 41.000 er flygtet til Danmark. 

Kidnapning af børn
Ruslands Præsident Vladimir Putin og Ruslands Kommissær for børns rettigheder Maria Alekseyevna Lvova-Belova er eftersøgt af Den Internationale Straffedomstol for at stå bag kidnapning af mere end 19.000 ukrainske børn. Kidnappinger som er fortsat uanfægtet af straffedomstolens efterlysning. Så sent som den 8. juni blev 150 børn fra Starobilsk-distriktet i Lugansk-regionen ulovligt ført til centrene “Lesnoy” og “Sosenka” i Prikuban-distriktet i Karachay-Cherkess-republikken i Rusland.