logo

Russiske tropper til Avdiivka-Fronten

Dagens opdatering af Philip Borggren Levin

1. Offensiven og dagens kampe
2. Andre nyheder

OFFENSIVEN OG DAGENS KAMPE

Flere russiske tropper bliver nu udstationeret ved fronten i Avdiivka, på trods af mange ukrainske angreb og russiske tilbageslag. På grund af de store tab sætter de russiske styrker midlertidigt deres operationer på pause.

En russisk militærblogger påpeger, at ukrainske styrker iværksætter uventede modangreb mod Pisky og tvinger de russiske tropper til at trække sig tilbage. Optagelser viser minimale fremskridt af russiske styrker sydøst for Pervomaiske, cirka 11 kilometer sydvest for Avdiivka. Avdiivka-området forbliver en omstridt “gråzone”.

Tidligere anerkendelser fra russiske kilder fremhæver de ukrainske defensive befæstninger som en betydelig hindring for russiske fremskridt. Udfordringerne ligner dem, som de ukrainske styrker har stået overfor i det sydlige Ukraine. Det er uklart, om de russiske styrker kan tilpasse sig, som de ukrainske styrker gjorde i juni 2023.

Ukrainske kilder bekræfter, at russiske styrker fortsætter med at indsætte soldater ved Avdiivka-fronten, til trods for tab. Oberst Oleksandr Shtupun fortæller, at russiske soldater bliver overført direkte fra Rusland til Avdiivka-området.

Ukrainerne styrker deres modoffensive handlinger nær Bakhmut og i den vestlige Zaporizhzhya-region. Samtidig neutraliserer det ukrainske luftforsvar flere russiske missiler og droner, der angriber Ukraine.

Russerne har reageret på den ukrainske modoffensiv ved at lancere en række missil- og droneangreb. Det ukrainske luftforsvar har reageret effektivt og neutraliseret langt de fleste af disse trusler. Målene for angrebene inkluderer blandt andet et stort posthus i Kharkiv.

ANDRE NYHEDER

KAMPAGNE MOD MONDELEZ

Den internationale konfekturvirksomhed Mondelez med brands og produkter som Toblerone, Milka, Oreo, Daim og Marabou insisterer på at operere i Rusland, hvor de har tre fabrikker.

Grundet deres omfattede aktiviteter og betydelige russiske skattebetalinger på mere end 400 millioner DKK i 2022, så blev Mondelez i maj måned 2023 sat på det ukrainske udenrigsministeriums liste over ‘International War Sponsors’

Alviss starter nu en kampagne mod Mondelez og deres forhandlere. Kampagnen vil med opfordring til forbrugerboykot, SoMe aktiviteter og events i og ved forhandlernes butikker, søge at presse Mondelez til at trække sig ud af Rusland og dermed stoppe deres de facto støtte til Putin krig. Ligeledes arbejder kampagnen for bedre information til forbrugerne i butikkerne.

Vi har brug for frivillige til online og SoMe aktiviteter. Er det noget for dig så meld dig på kampagnens Facebook Gruppe.

VIGTIGE NYHEDER OM AMERIKANSK STØTTE TIL UKRAINE

Præsident Biden søger i øjeblikket en finansiering på 61,4 milliarder dollars til Ukraine, men den faktiske gennemførelse af hjælpen er usikker, hvilket rejser bekymringer om effektiv levering. Selvom Bidens passionerede opfordring til globalt samarbejde og støtte til både Ukraine og Israel har indbragt ham anerkendelse, har det ikke markant øget hans popularitet, der ligger på 41%.

Det politiske landskab synes at være en stadig større udfordring for Biden, da de seneste meningsmålinger indikerer Trumps stærke føring i GOP primærvalgene, hvilket gør hans nominering sandsynlig. Tidlige meningsmålinger antyder, at Biden ligger bag Trump med en snæver margen, hvilket tyder på en hård valgkamp, hvis de to skulle stå over for hinanden ved det næste præsidentvalg.

Den offentlige mening om Bidens håndtering af den krigen i Ukraine synes at være delt, da 43% af amerikanerne støtter hans tilgang, mens 53% er uenige. Denne polarisering kan udgøre en hindring for at skaffe den nødvendige støtte til hans foreslåede hjælpepakke gennem det republikansk-kontrollerede amerikanske kongres. I et forsøg på at vinde republikansk støtte overvejer Biden at inkludere bestemmelser om at styrke grænsesikkerheden.

Trods kompleksiteterne er der stadig et strejf af håb om, at der kan opnås enighed, især hvis en moderat kandidat bliver valgt som den nye formand fra den republikanske gruppe i Repræsentanternes Hus. Denne udvikling kan potentielt lette noget af den politiske modstand og strømline processen for at støtte Ukraine i Repræsentanternes Hus.

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *