logo

Tysk lækage om Taurus-missiler

Taurus KEPD 350 på ILA Berlin Air Show 2006 / Foto: Public Domain / axesofevil2000

Ukrainske angreb i Sortehavet. Lækkede samtaler om brug af tyskproducerede Taurus-missiler i Ukraine. Tyrkiet håber på våbenhvile i Ukraine.

Dagens opdatering for 04.03.2024. Skrevet af Philip Borggren Levin

1. Dagens kampe
2. Andre nyheder
3. Frihed for Ukraine

1. Dagens kampe

I Luhansk fortsætter positionskampe langs Kupyansk-Kreminna-linjen. Rapporter antyder, at ukrainske styrker har erobret positioner nær Tabaivka, og russiske styrker er avanceret nær Synkivka. Russerne omgrupperer sig i forskellige retninger, herunder Lyman og Terny.

I Donetsk fortsætter positionskampe nær Bakhmut og Avdiivka. Russiske luftangreb er intensiveret nær Chasiv Yar, mens ukrainske styrker forsvarer sig mod angreb vest for Avdiivka og udnytter russernes militære svagheder. De ukrainske styrker afviste også kemiske våben, der blev kastet af russiske droner, i Tavriisk-retningen, hvilket overtræder internationale konventioner.

Længere mod vest, nær selve Donetsk by, fortsætter positionskampe med rapporter om russisk artilleriaktivitet nær Novomykhailivka. På trods af flere mislykkede angreb nær grænsen mellem Donetsk og Zaporizhzhya gjorde russerne desværre fremskridt nær Staromayorske og Zolota Nyva. Tilstedeværelsen af russiske styrker fra forskellige divisioner tyder på en betydelig udrulning i regionen.

På den sydlige akse, nær Zaporizhzhya, finder positionskampe sted nær Robotyne og Novoprokopivka. De ukrainske styrker anvender defensive manøvrer og fjernminering for at hindre russiske fremskridt. I Kherson-regionen fremhæver falske russiske rapporter om vellykkede angreb og klager fra russiske soldater spændinger i den den russiske hær.

Ukrainske angreb i Sortehavet hindre den russiske Sortehavsflådes involvering i konflikten. Russiske søfartøjer står over for begrænsninger i det vestlige og sydvestlige Sortehav. Ukrainske observatører antyder mulig inkludering af beslaglagte ukrainske fartøjer i den russiske flåde på grund af nylige tab. Derudover plager tekniske problemer russiske søfartsoperationer.

2. Andre nyheder

Den tyske lækage
Lækkede samtaler blandt tyske embedsmænd, der drøfter mulige angreb på Krim, har fået Kreml til at anklage vestlige lande for at deltage i Ukraine-konflikten. Lækagen afslører diskussioner om brug af tyskproducerede Taurus-missiler i Ukraine, herunder målretning af strategiske steder som Kerch-strædebroen.

Den lækkede optagelse rejste bekymringer om mulige planer om at angribe russisk territorium. Kreml-talsmand Dmitry Peskov understregede dets betydning og antydede substantielle drøftelser om målretning af russisk territorium.

Kievs anmodninger om Taurus-missiler afspejler det presserende behov for militær støtte mod Ruslands offensiv. Kansler Olaf Scholz undgik at følge andre nationers handlinger og henviste til bekymringer om eskalering af konflikten.

Ikke desto mindre stiller den lækkede optagelse spørgsmålstegn ved Scholz’ forklaring på tilbageholdelse af missilstøtte. Anskaffelse af Taurus-missiler kunne væsentligt styrke Ukraines forsvarsevne. Midt i krav om svar i Tyskland advarede Pistorius imod at falde for Putins informationskrigstaktikker.

Tyrkiet håber på våbenhvile
Tyrkiets udenrigsminister Hakan Fidan udtrykte håb om indledningen af ​​våbenhvileforhandlinger i Ukraine og afsluttede en diplomatisk forum i Antalya søndag.

Fidan, efter møde med den russiske modpart Sergei Lavrov fredag ​​under Antalya Diplomacy Forum, understregede vigtigheden af dialog for en våbenhvile og understregede behovet for at adskille drøftelser om suverænitet og våbenhvile fra anerkendelse af russisk besættelse.

Tyrkiet, en NATO-medlem, der deler maritime grænser med Ukraine og Rusland i Sortehavet, sigter mod at opretholde gode forbindelser med begge nationer trods Ruslands invasion af Ukraine for to år siden. Ankara støtter Ukraines territoriale integritet, mens den modsætter sig sanktioner mod Rusland.

I mellemtiden understregede den russiske viceminister for udenrigsanliggender, Mikhail Galuzin, Moskvas afgørende rolle i de ukrainske forhandlinger om bosættelse og understregede, at enhver dialog uden Ruslands deltagelse er formålsløs. Kinas særlige repræsentant for eurasiske anliggender, Li Hui, gentog denne holdning under drøftelserne med Galuzin og bekræftede Kinas engagement i fredsforhandlinger og mæglingsindsats.

3. Frihed for Ukraine

Frihed for Ukraine arbejder med indsamling og indkøb af materiel, der kan hjælpe ukrainske soldater i deres kamp mod den russiske aggression. Senest har vi anskaffet militære regndragter, militære vinterjakker, handsker og isolerede gummistøvler. 

Indsamlingen er godkendt af Civilstyrelsen:

Giv en donation og hjælp os med at hjælpe! Store som små beløb, modtages med stor glæde! Vi arbejder alle gratis her, så bidragene går direkte til formålene: Oplysning, hjælp til soldater og hjælp til civilsamfundet.

Direkte donationer til kan overføres til konto:
Reg.nr.: 2300 kontonr.: 9036474308 eller via MobilePay: 463694

Køb og doner militært udstyr via vores webbutik. Bl.a. handsker, vinterjakke og regnsæt. Frihed for Ukraine sørger for leveringen direkte til soldaterne i Ukraine. 

Du kan blive fast donor til Frihed for Ukraines arbejde med 50 kr/måneden eller mere. Tilmeld dig som fast donor i vores webbutik

Bliv medlem! Du kan også støtte os ved at melde dig ind i vores forening

Husk du kan hjælpe helt gratis, ved at dele vores Facebook opslag og give et like. Mange tak til de mange, som gør det! 

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”

Translate »