logo

Ukraine skifter til defensiv krigsførelse

Soldat fra 81. Slobozhanska Airmobile Brigade / Foto: Zelenskyy X konto 14.02.2024

De ukrainske styrker er pressede og er gået tilbage til defensiv krigsførelse og kamp fra befæstede stillinger. Russiske kommunister bekæmper valentinsdag. 

Opdatering for valentinsdag den 14.02.2024. Skrevet af  Kenneth Rasmussen

I nat har der igen været angreb med droner og missiler og det har kostet civile ofre. For første gang meddeles det, at det hypersoniske missil, Zirkon, er blevet brugt i krigen. Dette er meget svært, grænsende til det umulige for det ukrainske luftforsvar at imødegå. Endnu. Det er et helt ufatteligt hurtigt missil, men det er lykkedes det vestlige og ukrainske luftforsvar at neutralisere de andre “uovervindelige” missiler fra Rusland, så lad os se om det ikke sker. Alt er jo en læringsproces.

1. Dagens kampe
2. Andre nyheder
3. Frihed for Ukraine

1. Dagens kampe

De ukrainske styrker er pressede. Der er ikke nogen anden måde at beskrive det på. De russiske styrker presser på, især ved to sektorer. Det er mod Kupiansk i Kharkiv-sektoren og ved Avdiika. Det vi hører fra kilder er, at situationen ved Avdiika er meget slem. Byen og området er  fare for at blive omringet fra syd og nord, og dernæst angrebet direkte igennem, som russerne har været igang med de seneste par uger, Heldigvis siger “Ukraine the latest” som citerer den ukrainske generalstab, at forstærkninger er på vej. Dette er understøttet af andre kilder der nævner, at de enheder i Avdiika der ikke har været afløst i 2 år, nu er blevet det. Og de enheder der er indsat til forsvar, er de mest moderne og bedst uddannede, og med vestlige kampvogne og infanterikampkøretøjer, Så der lige nu tilgår en uddannet sammenkørt brigade med vestligt uddannet personel og udstyr, for at stoppe russernes fremgang. Denne brigade (ca 5000 soldater og materiel) har været holdt i reserve og er blevet uddannet i lang tid. Det bliver interessant at se om det får en effekt på slagmarken.

Situationen omkring Kupiansk er også alvorlig, men der kommer ikke særligt meget ny derfra. Fra andre steder ved fronten meldes det “business as usual”. Dvs at de russiske styrker angriber lokalt for ikke at give de ukrainske styrker fred, og hvor de ukrainske styrker har overskud til det, gør de det samme.

De ukrainske styrker er på befaling gået tilbage til en defensiv krigsførelse og kamp fra befæstede stillinger. Nøjagtigt som russerne gjorde under den ukrainske offensiv i efteråret 2023. De ukrainske styrker håber på at kunne holde russerne stangen, indtil der kommer en afklaring fra USA, og penge fra EU. 

2. Andre nyheder

Den ukrainske efterretningstjeneste var så “hensynsfuld” denne gang til at lave et bemærkelsesværdigt angreb på et russisk krigsskib, så jeg kunne få det med i opdateringen. Et russisk transportskib blev simpelthen sprængt i luften ved kysten på Krim. Alle skriver at en nation uden flåde besejrer en nation med flåde. Der er selvfølgelig noget om det. Men når man tænker på den teknologiske udvikling og hvad man billigt kan producere, bare med droner, så er det ikke overraskende. Især ikke fra ukrainsk side som gennem mange år har vist sig som opfindsomme og snedige og villige til at omfavne teknologi. Det er anden gang at droner (sejlende) har sænket et krigsskib. I verdenshistorien. Og det forlyder at de militære kommentatorer på Telegram er rasende! Koger helt over. Hvordan kan de skide ukrainere gøre det, hvor vover de, hvordan kan vesten gøre det osv osv osv… meget sjovt at følge den slags….

Hurtigt fra Moscow Times så synes Putin at det interview med Tucker Carlson var alletiders. Ja, det gjorde han jo… Og Putin har underskrevet loven, der giver staten lov til at beslaglægge ejendomme og værdier fra “Kreml-kritiske” personer. Det skal nok blive populært.

Og de russiske kommunister, jo de findes, har foreslået at “overforbruget  forbindelse med valentines day” som kæmpe bamser, ufattelige mængder af blomster og andet skal gøres ulovligt og eller begrænses, Og det kan de jo have en pointe i, For os der ikke får et kort. Eller bamse, men sjovt er det alligevel fordi det er en kamp mod vestlig kultur der har taget groteske dimensioner i Rusland.

“We can’t allow traders to sell hearts on every corner, a human heart is not a commodity,” he was quoted as saying in a letter to the lower-house State Duma.” Og så er det sagt.

3. Frihed for Ukraine

Frihed for Ukraine arbejder med indsamling og indkøb af materiel, der kan hjælpe ukrainske soldater i deres kamp mod den russiske aggression. Senest har vi anskaffet militære regndragter, militære vinterjakker, handsker og isolerede gummistøvler. 

Indsamlingen er godkendt af Civilstyrelsen:

Giv en donation og hjælp os med at hjælpe! Store som små beløb, modtages med stor glæde! Vi arbejder alle gratis her, så bidragene går direkte til formålene: Oplysning, hjælp til soldater og hjælp til civilsamfundet.

Direkte donationer til kan overføres til konto:
Reg.nr.: 2300 kontonr.: 9036474308 eller via MobilePay: 463694

Køb og doner militært udstyr via vores webbutik. Bl.a. handsker, vinterjakke og regnsæt. Frihed for Ukraine sørger for leveringen direkte til soldaterne i Ukraine. 

Du kan blive fast donor til Frihed for Ukraines arbejde med 50 kr/måneden eller mere. Tilmeld dig som fast donor i vores webbutik

Bliv medlem! Du kan også støtte os ved at melde dig ind i vores forening

Husk du kan hjælpe helt gratis, ved at dele vores Facebook opslag og give et like. Mange tak til de mange, som gør det! 

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”

Translate »