logo

Ukrainske fremskridt nær Bakhmut

Dagens opdatering af Philip Borggren Levin

1 Offensiven og dagens kampe
2 Andre nyheder
3 Frihed for Ukraine

OFFENSIVEN OG DAGENS KAMPE

Russerne fortsætter med at angribe langs Kupyansk-Svatove-linjen uden bekræftede gevinster. Samtidigt afviste ukrainske styrker syv russiske angreb nær Synkivka og Ivanivka.

De ukrainske styrker gør fremskridt nær Bakhmut. Ifølge geolokaliseret optagelser avancerede ukrainske tropper over jernbanelinjen syd for Andriivka. Den ukrainske generalstaben bekræfter igangværende angreb syd for Bakhmut og fortsatte offensive operationer i retning mod Melitopol. En velkendt russisk militærblogger hævder, at ukrainske styrker har overtaget kontrollen over uspecificerede positioner i Zaporizhia-retningen i løbet af den foregående uge.

Russerne har angrebet nær Avdiivka og Donetsk med bekræftede fremskridt i sidstnævnte. De ukrainske styrker afviser adskillige russiske angreb nær forskellige steder. Russiske kilder antydede en koncentration af styrker omkring Avdiivka, anslået til 40.000 soldater.

De ukrainske styrker har fortaget begrænsede angreb i Donetsk-Zaporizhzhya-grænseområdet. Russerne fortsatte modangreb, men avancerede ikke. De ukrainske styrker gennemførte samtidigt angreb i den vestlige del af Zaporizhzhya-regionen

Russiske kilder angiver igangværende ukrainske operationer langs Dnipro-floden.

ANDRE NYHEDER

SBU ANHOLDER RUSSISK AGENT

SBU har meddelt anholdelsen af en påstået russisk agent, der havde placeret skjulte webkameraer i Zaporizhzhia-området for at overvåge den ukrainske hærs bevægelser nær frontlinjerne. Han blev opdaget, da han forsøgte at indsamle information om det regionale SBU-administration. Efter at have afsløret hans tilknytning til FSB, sporede SBU ham og fandt flere webkameraer, der var placeret efter FSB’s anvisninger. Disse kameraer var beregnet til at streame trafik og give adgang til FSB-personale. SBU deaktiverede kameraerne, og som belønning overførte FSB 30.000 Hryvnia til agentens konto. Den mistænkte blev anholdt under en inspektion af de installerede webkameraer. Tidligere har SBU også anholdt tre påståede russiske agenter, der forsøgte at angribe militære positioner i Kyiv ved hjælp af hjemmelavede droner. SBU informerede også om neutraliseringen af en FSB-kampgruppe i Kyiv, der planlagde et droneangreb mod militære faciliteter med op til 10 ombyggede droner udstyret med sprængstoffer. Gruppen menes at være etableret af FSB i 2018, og de tre anholdte personer blev rekrutteret før invasionen og aktiveret senere.

EKSTREM ANTISEMITISME I RUSLAND

Præsident Zelensky fordømte en hændelse søndag aften, hvor en russisk folkemængde angreb en lufthavn og jagtede jøder som “forfærdelig”. Det skete i Makhachkala, Rusland, hvor rygter om et fly fra Israel udløste uro. Videos optaget viser demonstranter, der brød ind i lufthavnen, nogle råbte “Allahu Akbar”. Nogle personer blev såret, 60 blev anholdt, og lufthavnen forbliver lukket indtil 6. november. Der var også rapporter om et jødisk center i en anden republik, Kabardino-Balkaria, der blev sat i brand. Hændelsen menes at være relateret til spændinger i Mellemøsten, herunder den nylige konflikt mellem Israel og Hamas. Verdensledere som Zelensky, Netanyahu og USA har fordømt angrebet og opfordret til ro. Dagestan, hvor hændelsen fandt sted, er kendt for at have deltaget i Ukraine-offensiven og har sendt en betydelig mængde mænd til konflikten. Republikkens guvernør opfordrede til at tage afstand fra destruktive handlinger.

FRIHED FOR UKRAINE

Vi har fortsat vores bankkonto til indsamlingen. Pengene havner samme sted, nemlig hos foreningen, da indsamlingen har bestemt, at vores forening skal være modtageren af midlerne:

Reg.nr.: 2300 kontonr.: 8983973370 www.frihedforukraine.dk

Indsamlingen er godkendt af Civilstyrelsen.

Husk, du kan hjælpe helt gratis ved at dele vores opslag og give et like. Mange tak til de mange, som gør det! Og selvfølgelig også mange, mange tak til de mange, som sender os deres bidrag! Store som små beløb, modtages med stor glæde! Vi arbejder alle gratis her, så bidragene går direkte til formålene: Oplysning, hjælp til soldater og hjælp til civilsamfundet.

Og husk at følge med i vores kampagne og vores opdateringer om det.

“Знову – все буде добре!”
“Alt bliver godt igen!”